Leer kitesurfen en ervaar de ultieme vrijheid van vanlife! 

Reis mee naar de mooiste spots in Nederland en Europa om te leren kitesurfen. Ik bied complete privé kitesurf cursussen inclusief overnachting en wind garantie!  Gecombineerd met vanlife een uniek avontuur! Je ervaart de ultieme vrijheid en een unieke kitesurf vakantie! Reis mee alleen of samen met je buddy. Welkom aan boord! 

Reis je met je eigen camper of vervoer of wil je gewoon een losse kitesurfles? Dat kan ook! Scroll naar beneden voor de mogelijkheden.

Kun je al kitesurfen en wil je mee met een van de kitesurf reizen, avontuurlijke roadtrips langs de mooiste Europese kust streken, check dan: kitesurf reizen.

De voordelen van kitesurfles bij de kitesurfbus

 1. De beste wind:          We zijn locatie onafhankelijk waardoor we de beste wind opzoeken voor jou les.
 2. De beste spot:           Afhankelijk van jouw niveau rijden we naar de meest geschikte spot.
 3. Privéles:                       Alle tijd voor jou alleen of neem een buddy mee!
 4. Complete cursus:     Omdat je een aantal dagen (of langer) aan boord verblijft hebben we naast de praktijk alle tijd voor de theorie, materiaal etc!
 5. Unieke ervaring:          Je ervaart de ultieme vrijheid van vanlife en kitesurfen en slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het dak!
 6. All-in:                               All-in kitesurf vakantie, inclusief overnachting en alle maaltijden aan boord!
 7. Bb talkin:                     Tijdens de praktijk les krijg je speciale oortjes in waardoor we ook op afstand op het water met elkaar kunnen communiceren!
 8. Les met boot:               We hebben een rubberboot met motor mee, hierdoor kunnen we ook met aflandige wind les geven en met je meevaren
 9. IKO-instructeur:        Ik ben gecertificeerd IKO-instructeur en een zeer ervaren kitesurfer met veel reis en kitesurf ervaring
 10. Mobiele:                         Omdat we off-grid en zelfvoorzienend zijn en alle faciliteiten aan boord hebben kunnen we een unieke ervaring aanbieden met overnachten bij de kitespot en zijn we heel flexibel; ieder moment kunnen we beslissen waar we heen gaan om zo de beste kitesurf condities te vinden. De beste mobiele kiteschool!

Boek jouw kitesurf cursus en reis

Beginnerscursus

Een meerdaagse beginnerscursus is perfect voor wie nog nooit heeft gekitesurft. We leren je de basisprincipes en zorgen ervoor dat je snel zelfstandig kunt oefenen.

Gevorderde lessen

Voor degenen die al ervaring hebben, bieden wij gevorderde lessen aan om je techniek te verbeteren en nieuwe trucs te leren of te leren hydrofoilen!

Kitesurf reizen

Wil je meereizen langs de gaafste spots van Europa? Downwinders maken, een gaaf avontuur beleven en ultieme vrijheid ervaren van vanlife, wildkamperen en kiten? Kom aan boord voor een unieke kitesurf vakantie!


Prijslijst kitesurf cursus reis Inbegrepen Prijs 1 persoon p/dag Prijs 2e persoon p/dag (halve prijs)
Kitesurf prive cursus, reis mee! Per dag, inclusief: overnachting aan boord, kitesurflessen; praktijk & theorie lessen,  materiaal* en tot 100km per dag. €      275  €              137
Losse prive kitesurfles  3 uur prive kitesurf les. (zonder overnachting aan boord, zonder mee te reizen) inclusief materiaal* €           199  €                 99
       
Optioneel      
3 maaltijden p/dag + fruit + snacks + koffie + thee Ontbijt, lunch en dinner, fruit, koffie en thee. We koken heel gezond, inclusief vis of vlees (vegetarisch op verzoek) €          25  €                 25
Gopro video's van jouw lessen Gopro video's van jouw lessen! Leuk voor later en  om thuis te laten zien! Prijs is totaal voor jou cursus €            25  €                 15
*Wetsuite Prijs is totaal voor jou cursus. Ik stimuleer je om vooraf eigen wetsuite te kopen (ik kan je helpen), je gaat het toch leuk vinden en door willen gaan! :) Al het andere materiaal (kites/board/helm is inbegrepen) €            25  €                 25
Campingkosten We proberen te overnachten aan of dicht bij de spot op een mooie gratis off-grid plek in de natuur waar het getolereerd wordt. We gaan alleen op een betaalde camping staan als het niet anders kan of als je graag meer luxe faciliteiten van een camping wilt. n.o.t.k
Extra kilometers/extra tolwegen Reis je mee, dan is 100km per dag (met evt bijbehorende tolwegen) inbegrepen. Besluiten we in overleg verder te reizen (bijvoorbeeld omdat je graag een specifieke spot wilt bezoeken of omdat de wind verderop beter is) dan betaal je per extra kilomter 49 cent + evt extra tolwegen n.o.t.k.
       
Tip! Boek minimaal 4 dagen zodat je echt een goede start kan maken met jouw kitesurf cariere! Obv 4 dagen is 400 kilometer inbegrepen! Verblijf je langer dan 4 dagen dan kunnen we een speciaal aanbod maken!

Leren kitesurfen

Hoe begin je met leren kitesurfen? Wat leer je tijdens kitesurf lessen?

Level 1:

 • We beginnen met een kleine trainers kite op het strand. Op deze manier raak je vertrouwd met het besturen van een vlieger
 • Ik leer je de basis theorie: de wind-window, windrichting en windkracht, spot check etc
 • Daarna gaan we leren de echte kite op pompen, de lijnen uitlopen en leg ik je uit hoe de safety systemen werken 
 • Je leert hoe je met de kite kunt lopen, hoe je de kite veilig start en land en een pre-flight check doet
 • Je leert internationale kitesurf instructies, de gebaren waarmee je met andere kitesurfers communiceert
 • Je leert de power van de kite te controleren en leert deze te sturen binnen het wind-window en hoe je jouw harnas gebruikt.

Level 2:

 • Daarna gaan we het water op! Op het water beginnen we met bodydraggen en oefenen we met de water re-launch 
 • Je leert updwind body draging, je board terugvinden en je leert te spelen met de kracht van de kite!
 • Daarna leer je de waterstart! Je board aan je voeten doen en je leert hoe je op je board komt te staan en je eerste meters maakt! Dit moment is echt goud! De eerste meters die je op het water maakt zijn een ervaring die je nooit meer vergeet, het geeft zo'n kick!
 • Vervolgens kunnen we wat meer de diepte van de theorie in: het weer, wind effecten, de stroming en getijden en de voorrangsregels op het water.
 • Tevens leer je en self-rescue uit te voeren

Level 3:

 • Je leert upwind varen, de snelheid van je board te controleren en je 'edge' te houden
 • Je leert koers te houden en transities te maken en hoe je een 'self-launch en landing' kunt doen

Level 4: 

 • Als je eenmaal goed heen en weer kunt varen en hoogte kunt houden (elke keer op dezelfde plek terug weet te komen) is het tijd voor:
 • Je eerste sprongen! Je leert 'de pop' kracht en snelheid op te bouwen en timing van je kite insturen en je eerste sprongen te maken! Dat gevoel, van vliegen in de lucht, is onbeschrijfbaar! Je eerste sporngen voelt het alsog je toren hoog gaat!

Advanced

 • Kan je al kitesurfen dan kun je leren hoger springen, backrolls maken, backroll transities, foilen, springen met de foil etc etc!

Hoelang duurt het om te leren kitesurfen? Hoeveel lessen heb je nodig?

 • Gemiddeld hebben personen 3 tot 5 lessen nodig om veilig en vertrouwd zelfstandig te kunnen gaan kitesurfen. Met privé kitesurflessen gaat het vaak wat sneller omdat je veel meer tijd zelf bezig bent dan wanneer je de les in groepsverband doet (dan kijk je de helft vd tijd naar de andere cursisten, ook nuttig maar het meeste leer je toch van zelf doen ;-)
 • Veel scholen zijn vooral gericht op fun: willen hun leerlingen zo snel mogelijk hun eerste meters laten varen, heel leuk en als jij dat wilt kunnen we het op die manier doen maar er is een grote maar: ik raad je aan de tijd te nemen, zodat je cruciale onderdelen en theorie ook leert. Ik weet uit eigen ervaring dat je daar op termijn veel meer fun door gaat hebben, omdat je anders veel beginners fouten gaat maken die je uiteindelijke progressie juist vertragen (denk aan je board kwijt raken op het water en niet kunnen terugvinden, verkeede type kites-boards kopen die helemaal niet geschikt zijn voor beginners, blessures oplopen doordat je bepaalde vaardigheden niet hebt geleerd etc (ik spreek uit ervaring. Het gezegde "hardlopers zijn doordlopers" gaat zeker op bij het Kitesurfen. Neem de tijd voor een goede prive cursus en dat betaalt zich op termijn dubbel en dwars terug! 
 • Ook na jouw cursus kun je mij altijd appen en blijf ik je graag helpen, zoals bij aanschaf van je kite sets, spot keuze voor je eerste zelfstandige sessies etc!

Tot welke leeftijd kan je leren kitesuren?

 • Kitesurfen kun je leren vanaf je 12 tot aan je 80e! Je kan het namelijk zo gek maken als je zelf wilt!
 • Het is net als fietsen: je kan extreem gaan mountainbiken (kitesurfen tijdens storm en hoog vliegen) of gewoon een mooi weer kiter worden en cruisen met een ligt en stabiel windje op een meertje
 • Kitesurf hydroifoil is heel geschikt voor mensen van 50+ omdat dit veel minder belastend is voor je gewrichten. Doordat je board over het water zweeft heb je niet de klappen van de golven en ben je als het ware 'aan het dansen op het water'. Hydrofoil kitesurfen is ook veel minder zwaar, niet zwaar, en kun je ook met heel weinig wind doen, dus in heel rustige omstandigheden. 

Nederland beste kiteland

Ik zeg altijd als je in Nederland woont kun je beter aan kitesurfen doen dan aan wintersport! Nederland is een van de landen met de meeste en beste kitesurf omstandigheden. We hebben heel veel water en heel veel wind. Je kan heel het jaar door kitesurfen en hierdoor kan je snel veel uren maken waardoor je snel progressie boekt. De beste kitesurfers ter wereld komen veelal uit Nederland!


FAQ

Wat moet ik meenemen naar de kitesurfles?

Voor de kitesurfles dien je zwemkleding (voor onder het wetsuite), een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor de rest van de benodigde materialen. Als je nog geen wetsuite hebt kun je er een van mij lenen. Maar een ding weet ik zeker: Je gaat kitesurfen heel leuk vinden dus je kan net zo goed je eigen wetsuite alvast kopen! Ik geef je graag tips over goede wetsuites, merken en kiteshops.

Ik kan al kitesurfen

Super, dan gaan we de beste spots opzoeken om te kiten!

Is kitesurfen makkelijk om te leren?

Kitesurfen vereist wat oefening, maar met de juiste instructie en begeleiding kan iedereen het leren! Echt waar! Onze beginnerslessen zijn speciaal ontworpen voor een vlotte start. En kitesurfen is heel dynamisch. Je kan het zo makkelijk of gek maken als je zelf wilt. De een wil graag leren hoog springen tijdens harde wind, de ander vindt lekker cruisen met een zacht windje en zonnetje genoeg. Kitesurfen kent veel disciplines en samen kunnen we kijken wat jou het meeste aantrekt. Vergelijk het met fietsen: de een doet graag MTB, de ander wielrennen en iemand anders houdt het bij een stadsfiets. Zo is het bij kitesurfen ook. Ik leg je er graag tijdens de reis alles over uit, zodat je ook het juiste materiaal koopt voor een goede start!

Hoe lang duurt een kitesurfles?

Een kitesurfles duurt ongeveer 3 uur. Als je met mij meereist zijn we eigenlijk gewoon heel de dag lekker bezig op of rond het water :)

Praktische info

Je slaapt in je eigen daktent op het 3 meter hoge dag van de bus! Hier heb je een prachtig uitzicht. Het is alsof je je eigen kamertje hebt. 
Afhankelijk van de lessen of reis die je boekt haal ik je ergens op. Stel je boekt een les in Nederland dan is het logisch dat we gewoon op de spot afspreken of dat ik jou er naar toe onderweg ophaal.

Reis je met mij mee in het buitenland, dan haal ik je op bij het dichtstbijzijnde vliegveld of bus/trein station. Dit stemmen we gewoon onderling af. Het mooie van vanlife is dat we heel flexibel zijn!

Je accomodatie

Je slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het 3 meter hoge dak van de camper. Hier heb je een prachtig uitzicht. En hierdoor heb je ook het gevoel dat je jouw eigen kamertje hebt, zodat je ook gewoon "me-time" en privacy hebt. We klappen de tent in een minuut open en dicht, dus ook als je overdag een siësta wilt doen of gewoon even tijd voor jezelf kan hebben, kun je genieten van jouw daktent. En ja, hij is sterk, sterker dan een normale tent dus hij kan tegen wat wind. Neem je powerbank mee en je hebt ook goede LED-verlichting in de tent. 

Verder hebben we alles aan boord. Een droog toilet (afgesloten ruimte) en kleine douchecel met (warme) douche (uiteraard gaan we zuinig om met het water aan boord) en de douche kunnen we ook buiten gebruiken. 

Een ruime keuken, goede koelkast, heel ruime banken (5 zitplaatsen), twee tafels etc etc. En uiteraard een ruime garage voor als onze kitesurf spullen e.d.


Hoeveel mensen?

Je komt alleen of samen met je buddy en reist met mij mee naar de beste spots!

Wel/niet inbegrepen

Je kan het beste even op de pagina's van de lessen en de kitesurf reizen kijken, in de tabel daar met de tarieven zie je precies wat wel of niet inbegrepen is. Ik ben heel flexibel en pas de reis ook graag aan op jouw wensen. Je kan mij dus altijd gewoon een berichtje sturen voor meer info. 

Hoe kom je er?

Reis je mee in Nederland of de omgeving van Nederland dan is het logisch dat je vanaf een bepaald punt bij mij instapt. Dat spreken we gewoon vooraf af. 

In het buitenland zal ik je ophalen van dichtstbijzijnde vliegveld, trein of bus station. Dat kunnen we bij je boeking even afstemmen. 

Annuleringen

Ik deel mijn passie van vanlife en kitesurfen graag met iedereen die de ultieme vrijheid van vanlife en de leukste sport die er bestaat wil ervaren. Tegelijkertijd moet ik mijzelf ook financieel onderhouden. Vandaar dat ik bij boekingen vraag om een aanbetaling van 50%. Mocht je jouw reis willen annuleren en ik nog iemand anders kunnen vinden krijg je die 50% terug. Als ik niet meer iemand anders kan vinden dan hoop ik dat je begrijpt dat ik de 50% houd, omdat ik op die manier dit concept wel in leven kan houden voor jou volgende reis!

Wat als we auto pech krijgen oid

Spontane dingen zijn het leukste in het leven en vanlife faciliteert dit bij uitstek! We kunnen alles altijd willen plannen en zeker stellen, maar er kan altijd iets gebeuren zoals autopech. Ik vertrouw erop dat we dan gewoon in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Kunnen we binnen een dag weer verder dan blijft de reis onveranderd, heb je les dan halen we die in! Kunnen we binnen een dag niet verder en kan ik geen vervangend vervoer regelen dan mag je het resterende gedeelte van de reis gewoon overdoen wanneer het jou schikt. 

Wat als echt nergens wind te vinden is

Meestal kunnen we wel wind vinden, dat is het unieke van ons concept. We rijden namelijk gewoon naar de wind toe! En de reizen zijn zo gepland dat we per seizoen rekening houden met de windzekerheid per regio..

Stel dat we verder moeten rijden om wind te vinden:
Dan overleggen we dat met jou op voorhand. Bij de reis is 100km p/dag inbegrepen (reis je 4 dagen mee is dus 400km inbegrepen!). 

Willen we verder rijden, omdat je bijvoorbeeld graag specifieke spot wilt bezoeken of omdat er net iets verder wel wind te vinden is, dan kan dat en kost het 49 cent per km. Mocht je dat niet zien zitten dan gaan we een andere activiteit ondernemen, zoals mountainbiken, kajakken etc! En zonder wind kan ik je wel al in een dag meenemen in de theorie en oefenen op het strand met alle kite gear. Denk aan uitleg op het strand van materiaal, type kites, type boards, spot keuze, windrichting en windkracht, stroming en golven, rescue en veiligheid, oplaten en landen, spot keuze, weer app's, kitesurf app's, kitesurf merken, shops etc etc.

Wat zijn de kosten

Zie de tarieven tabel op de pagina's: kitesurf (reis) lessen & kitesurf roadtrip reizen. 

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit

Je wordt wakker in je daktent met prachtig uitzicht, idealiter aan de kitesurf spot of ergens in de buurt op een mooie plek in de natuur. 

We doen gezamenlijk ontbijten en dan afhankelijk van de wind gaan we eerst het water op, reizen we wat verder of besteden we tijd aan theorie (in geval je een cursus doet).

Na het reizen en/of kitesurfen koken we lekkere en gezonden maaltijden en daarna is het maar net wat we willen. De ene dag zullen we moe zijn en misschien vroeg willen slapen en de andere dag hebben we wellicht zin in wat board games. Zelf vind ik ook een potje poker erg leuk en heb ik de ervaring dat er op/rond kitesurf spots vaak veel 'vanlifers' te vinden zijn voor gezelligheid, kampvuurtjes ontstaan spontaan.

En dan, sleep, eat, kite en repeat :)

Welke faciliteiten zijn aan boord?

We zijn geheel zelfvoorzienend, dus hebben alles aan boord: (buiten)douche, drinkwater, koelkast, verwarming, ruime zithoek, je eigen daktent etc etc. Uiteraard is het wel back2basics en gaan we zuinig om met onze resources zoals water en Electra. Dit geeft juist een ultieme vanlife ervaring, even weg van alle luxe en comfort van thuis, waardoor je ook leert dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is om gelukkig te zijn. En daarvoor in ruil krijgen we de ultieme vrijheid te gaan en staan waar wel willen! Wil je toch meer luxe of privacy dan kunnen we natuurlijk in overleg een camping boeken. Neem contact met mij op

Voor vragen of boekingen stuur mij een berichtje! Tot snel!

Locatie (onafhanelijk)

dekitesurfbus
thenewrich.nl
Amsterdam, Noord Holland, Nederland


Over mij

Ik had een succesvolle carrière opgebouwd van 15 jaar in het bedrijfsleven. Ik had een heel goed salaris, mooi huis, auto van de zaak, maar het gelukkigst was ik buiten, op het water.  Nu reis ik met mijn zelfgebouwde off-grid camper rond en deel ik mijn passie voor kitesurfen en vanlife met iedereen die ook op zoek is naar de ultieme vrijheid.

Ik ben gecertificeerd IKO kitesurf instructeur en een zeer ervaren kitesurfer en heb de meest heftige stormen doorstaan. 

Ook ben ik opgeleid tot coach en bied ik coachingsreizen aan via: thenewrich.nl & smartphonedetox.nl

Ps. deel dit vooral met die persoon waarvan jij denk dat hij of zij wel toe is aan verandering!