Leer kitesurfen in Portugal

Wil jij een privécursus kitesurfen in Portugal? Een meerdaagse kitesurf cursus inclusief overnachting aan de spot! Alleen of met jouw buddy?
Wij rijden samen naar de beste kite spots in Portugal om te leren kitesurfen en volgen de wind!
Omdat we een mobiele kitesurfschool zijn kunnen we altijd naar de beste omstandigheden rijden.
En omdat je een paar dagen (of langer) aan boord verblijft, is er alle tijd voor jou en kun je al jouw vragen stellen.
Zo maak ik je helemaal thuis in het kitesurfen en ervaar je meteen de beste kitesurf vakantie in Portugal voor beginners!

Ik geef professioneel kitesurfles en ben IKO gecertificeerd kitesurfinstructeur. Zo krijg je Kitesurfles in het Nederlands in Portugal!
Omdat we het combineren met een vanlife avontuur, een kitesurf roadtrip in Portugal, zijn we niet alleen mobiel en flexibel in de locaties waar we naartoe rijden, maar ervaar je ook een unieke manier om te leren kitesurfen tijdens vakantie in Portugal.  Welkom aan boord!

Wil je meer weten over mij? Stuur mij een berichtje of lees een korte introductie hier.
Wil je meer weten over onze mobiele kitesurfschool, het off-grid basiskamp op wielen? Hier een kleine intro!

Wil je ergens anders in het buitenland kitesurfles of mee tijdens een van onze andere reizen, hier zie je waar wij naar toe gaan: op reis!

De voordelen van kitesurfles bij de kitesurfbus

 1. De beste wind:          We zijn locatie onafhankelijk waardoor we de beste wind opzoeken voor jouw les.
 2. De beste spot:           Afhankelijk van jouw niveau rijden we naar de meest geschikte kitesurf spots 
 3. Privéles:                       Alle tijd voor jou alleen of neem een buddy mee!
 4. Complete cursus:     Omdat je een aantal dagen (of langer) aan boord verblijft hebben we naast de praktijk alle tijd voor de theorie, materiaal etc!
 5. Unieke ervaring:          Je ervaart de ultieme vrijheid van vanlife en kitesurfen en slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het dak!
 6. All-in:                               All-in kitesurf vakantie, inclusief overnachting en alle maaltijden aan boord!
 7. Bb talking:                     Tijdens de praktijk les krijg je speciale oortjes in waardoor we ook op afstand op het water met elkaar kunnen communiceren!
 8. Les met boot:               We hebben een rubberboot met motor mee, hierdoor kunnen we ook met aflandige wind les geven en met je meevaren
 9. IKO-instructeur:        Ik ben gecertificeerd IKO-instructeur en een zeer ervaren kitesurfer met veel reis en kitesurf ervaring
 10. Mobiele:                         Omdat we off-grid en zelfvoorzienend zijn en alle faciliteiten aan boord hebben kunnen we een unieke ervaring aanbieden met overnachten bij de kitespot en zijn we heel flexibel; ieder moment kunnen we beslissen waar we heen gaan om zo de beste kitesurf condities te vinden. De beste mobiele kiteschool!

Boek jouw kitesurf cursus en vakantie in Portugal

Beginnerscursus

Een meerdaagse beginnerscursus is perfect voor wie nog nooit heeft gekitesurft. We leren je de basisprincipes en zorgen ervoor dat je snel zelfstandig kunt oefenen.

Gevorderde lessen

Voor degenen die al ervaring hebben, bieden wij gevorderde lessen aan om je techniek te verbeteren en nieuwe trucs te leren of te leren hydrofoilen!

Kitesurf reizen

Wil je meereizen langs de gaafste spots van Europa? Downwinders maken, een gaaf avontuur beleven en ultieme vrijheid ervaren van vanlife, wildkamperen en kiten? Kom aan boord voor een unieke kitesurf vakantie!


Prijslijst kitesurf cursus reis Inbegrepen Prijs 1 persoon p/dag Prijs 2e persoon p/dag (halve prijs)
Kitesurf prive cursus, reis mee! Per dag, inclusief: overnachting aan boord, kitesurflessen; praktijk & theorie lessen,  materiaal* en tot 100km per dag. €      275  €              137
Losse prive kitesurfles  3 uur prive kitesurf les. (zonder overnachting aan boord, zonder mee te reizen) inclusief materiaal* €           199  €                 99
       
Optioneel      
3 maaltijden p/dag + fruit + snacks + koffie + thee Ontbijt, lunch en dinner, fruit, koffie en thee. We koken heel gezond, inclusief vis of vlees (vegetarisch op verzoek) €          25  €                 25
Gopro video's van jouw lessen Gopro video's van jouw lessen! Leuk voor later en  om thuis te laten zien! Prijs is totaal voor jou cursus €            25  €                 15
*Wetsuite Prijs is totaal voor jou cursus. Ik stimuleer je om vooraf eigen wetsuite te kopen (ik kan je helpen), je gaat het toch leuk vinden en door willen gaan! :) Al het andere materiaal (kites/board/helm is inbegrepen) €            25  €                 25
Campingkosten We proberen te overnachten aan of dicht bij de spot op een mooie gratis off-grid plek in de natuur waar het getolereerd wordt. We gaan alleen op een betaalde camping staan als het niet anders kan of als je graag meer luxe faciliteiten van een camping wilt. n.o.t.k
Extra kilometers/extra tolwegen Reis je mee, dan is 100km per dag (met evt bijbehorende tolwegen) inbegrepen. Besluiten we in overleg verder te reizen (bijvoorbeeld omdat je graag een specifieke spot wilt bezoeken of omdat de wind verderop beter is) dan stemmen we de extra kosten van te voren even af. n.o.t.k.
       
Tip! Boek minimaal 4 dagen zodat je echt een goede start kan maken met jouw kitesurf cariere! Obv 4 dagen is 400 kilometer inbegrepen! Verblijf je langer dan 4 dagen dan kunnen we een speciaal aanbod maken!

De beste locaties in Portugal om te leren kitesurfen

Wij rijden samen met jou naar de beste spots in Portugal om te leren kitesurfen. Omdat we mobiel en zelfvoorzienend zijn kunnen we altijd last minute besluiten welke spot het beste is voor jouw les! We halen je op bij het vliegveld, trein of busstation wat we samen van tevoren afstemmen. Of kom je met eigen vervoer en heb jezelf een camper of een accommodatie? Dan kom ik naar je toe. 

Een complete lijst van alle kitesurfspots in Portugal om te leren kitesurfen

Een roadtrip langs de kust van Portugal brengt ons langs vele mooie kitesurfspots. 

Een complete lijst van alle kitesurf spots in Portugal:

 • Kitesurfles in de Algarve: In de Algarve zijn veel mooie kitesurfspots te vinden met heel diverse condities. Van vlak water lagoons tot mooie golven op zee!
 • De mooiste kitesurfspot in de Algarve is bij Lagos: Alvor! Hier kun je op de lagune leren kitesurfen op mooi vlak water en als je liever de golven wilt ervaren vaar je gewoon de zee op! We kunnen hier overnachten direct aan de kitesurfspot!
 • Kitesurf locaties bij Lissabon: er zijn een aantal heel goede kitesurfspots rond Lissabon en het waait er vaak goed en hard!
 • Een bekend kitesurfstrand in de omgeving van Lissabon is Guincho beach! Niet echt geschikt voor beginners maar het strand er naar is al beter voor beginners. Een super mooie locatie waar we ook naast het strand kunnen overnachten!
 • Wil je leren kitesurfen bij Cascais?  Dan is dit the place to be.
 • Costa da Caparica is een goede kitesurf spot om te leren kitesurfen net ten zuiden van Lissabon. Hier kunnen we ook overnachten aan het kitesurfstrand! 
 • In de buurt ligt ook een andere goede spot om te leren kitesurfen: Praia da Lagoa. Deze spot ligt aan een mooie lagune genaamd Lagune de Albufeira. Hier kun je in ondiep vlakwater leren kitesurfen!
 • Ook bij Comporta kun je leren kitesurfen, maar hier staat wel vaak minder wind dan bij de bovengenoemde spots
 • Kitesurfen bij Obidos! Op de lagune van Obidos kun je heel goed leren kitesurfen. Dit is een van de beste spots in Portugal voor jouw kitesurfles. Het is een vlak water lagune en door het venturi effect (de wind wordt getrechterd in de baai) staat er elke dag in de zomer een mooie wind! Ook kun je op open zee kitesurfen en omdat het vlak bij surfers Paradise Peniche ligt vind je hier ook mooie wave surf spots en veel surf gezelligheid. We kunnen ook bij de kitesurf spot van Obidos aan het water overnachten!
 • Bij Figueira da Foz vinden we Praia da Cova. Hier kun je ook goede kitesurf sessies ervaren
 • Aveiro: een heel goede plaats om te leren kitesurfen. Hier zijn verschillende spots voor jouw kitesurf les en kunnen we ook vlak water vinden! 
 • Rijden we verder naar het Noorden dan komen we bij Porto! wil je leren kitesurfen bij Porto dan gaan we naar een van de stranden in de buurt. Wel goed naar de windvoorspellingen kijken, waait het niet dan rijden we wat meer naar het zuiden want Obidos is een stuk wind zekerder! 
 • Kitesurf spot Eposende: bij Eposende is het heel geschikt om te leren kitesurfen! En nog beter, helemaal in het noorden van Portugal: Viana do Castelo.
 • Leren kitesurfen in Viana do Castelo? Dat kan zeker, reis mee naar deze unieke spot! In de luwte van de pier kunnen we mooi vlak water vinden en we kunnen ook hier aan de spot overnachten! 

Wil je leren kiten in Spanje of mee op kitesurf vakantie in Spanje? Stuur mij dan een berichtje en krijg al een eerste indruk hier


FAQ

Wat moet ik meenemen naar de kitesurfles?

Voor de kitesurfles dien je zwemkleding (voor onder het wetsuite), een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor de rest van de benodigde materialen. Als je nog geen wetsuite hebt kun je er een van mij lenen. Maar een ding weet ik zeker: Je gaat kitesurfen heel leuk vinden dus je kan net zo goed je eigen wetsuite alvast kopen! Ik geef je graag tips over goede wetsuites, merken en kiteshops.

Ik kan al kitesurfen

Super, dan gaan we de beste spots opzoeken om te kiten!

Is kitesurfen makkelijk om te leren?

Kitesurfen vereist wat oefening, maar met de juiste instructie en begeleiding kan iedereen het leren! Echt waar! Onze beginnerslessen zijn speciaal ontworpen voor een vlotte start. En kitesurfen is heel dynamisch. Je kan het zo makkelijk of gek maken als je zelf wilt. De een wil graag leren hoog springen tijdens harde wind, de ander vindt lekker cruisen met een zacht windje en zonnetje genoeg. Kitesurfen kent veel disciplines en samen kunnen we kijken wat jou het meeste aantrekt. Vergelijk het met fietsen: de een doet graag MTB, de ander wielrennen en iemand anders houdt het bij een stadsfiets. Zo is het bij kitesurfen ook. Ik leg je er graag tijdens de reis alles over uit, zodat je ook het juiste materiaal koopt voor een goede start!

Hoe lang duurt een kitesurfles?

Een kitesurfles duurt ongeveer 3 uur. Als je met mij meereist zijn we eigenlijk gewoon heel de dag lekker bezig op of rond het water :)

Praktische info

Je slaapt in je eigen daktent op het 3 meter hoge dag van de bus! Hier heb je een prachtig uitzicht. Het is alsof je je eigen kamertje hebt. 
Afhankelijk van de lessen of reis die je boekt haal ik je ergens op. Stel je boekt een les in Nederland dan is het logisch dat we gewoon op de spot afspreken of dat ik jou er naar toe onderweg ophaal.

Reis je met mij mee in het buitenland, dan haal ik je op bij het dichtstbijzijnde vliegveld of bus/trein station. Dit stemmen we gewoon onderling af. Het mooie van vanlife is dat we heel flexibel zijn!

Je accomodatie

Je slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het 3 meter hoge dak van de camper. Hier heb je een prachtig uitzicht. En hierdoor heb je ook het gevoel dat je jouw eigen kamertje hebt, zodat je ook gewoon "me time" en privacy hebt. We klappen de tent in een minuut open en dicht, dus ook als je overdag een siësta wilt doen of gewoon even tijd voor jezelf kan hebben, kun je genieten van jouw daktent. En ja hij is sterk, sterker dan een normale tent dus hij kan tegen wat wind. Neem je powerbank mee en je hebt ook goede LED-verlichting in de tent. 

Verder hebben we alles aan boord. Een droog toilet (afgesloten ruimte) en kleine douchecel met (warme) douche (uiteraard gaan we zuinig om met het water aan boord) en de douche kunnen we ook buiten gebruiken. 

Een ruime keuken, goede koelkast, heel ruime banken (5 zitplaatsen), twee tafels etc etc. En uiteraard een ruime garage voor als onze kitesurfspullen e.d.


Hoeveel mensen?

Je komt alleen of samen met je buddy en reist met mij mee naar de beste spots!

Wel/niet inbegrepen

Je kan het beste even op de pagina's van de lessen en de kitesurf reizen kijken, in de tabel daar met de tarieven zie je precies wat wel of niet inbegrepen is. Ik ben heel flexibel en pas de reis ook graag aan op jouw wensen. Je kan mij dus altijd gewoon een berichtje sturen voor meer info. 

Hoe kom je er?

Reis je mee in Nederland of de omgeving van Nederland dan is het logisch dat je vanaf een bepaald punt bij mij instapt. Dat spreken we gewoon vooraf af. 

In het buitenland zal ik je ophalen van dichtstbijzijnde vliegveld, trein of bus station. Dat kunnen we bij je boeking even afstemmen. 

Annuleringen

Ik deel mijn passie van vanlife en kitesurfen graag met iedereen die de ultieme vrijheid van vanlife en de leukste sport die er bestaat wil ervaren. Tegelijkertijd moet ik mijzelf ook financieel onderhouden. Vandaar dat ik bij boekingen vraag om een aanbetaling van 50%. Mocht je jouw reis willen annuleren en ik nog iemand anders kunnen vinden krijg je die 50% terug. Als ik niet meer iemand anders kan vinden dan hoop ik dat je begrijpt dat ik de 50% houd, omdat ik op die manier dit concept wel in leven kan houden voor jou volgende reis!

Wat als we auto pech krijgen oid

Spontane dingen zijn het leukste in het leven en vanlife faciliteert dit bij uitstek! We kunnen alles altijd willen plannen en zeker stellen maar er kan altijd iets gebeuren zoals autopech. Ik vertrouw erop dat we dan gewoon in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Kunnen we binnen een dag weer verder dan blijft de reis onveranderd, heb je les dan halen we die in! Kunnen we binnen een dag niet verder en kan ik geen vervangend vervoer regelen dan mag je het resterende gedeelte van de reis gewoon overdoen wanneer het jou schikt. 

Wat als echt nergens wind te vinden is

Meestal kunnen we wel wind vinden, dat is het unieke van ons concept. We rijden namelijk gewoon naar de wind toe! En de reizen zijn zo gepland dat we per seizoen rekening houden met de windzekerheid per regio..

Stel dat we verder moeten rijden om wind te vinden:
Dan overleggen we dat met jou op voorhand. Bij de reis is 100km p/dag inbegrepen (reis je 4 dagen mee is dus 400km inbegrepen!). 

Willen we verder rijden, omdat je bijvoorbeeld graag specifieke spot wilt bezoeken of omdat er net iets verder wel wind te vinden is, dan kan dat en kost het 49 cent per km. Mocht je dat niet zien zitten dan gaan we een andere activiteit ondernemen, zoals mountainbiken, kajakken etc! En zonder wind kan ik je wel al in een dag meenemen in de theorie en oefenen op het strand met alle kite gear. Denk aan uitleg op het strand van materiaal, type kites, type boards, spot keuze, windrichting en windkracht, stroming en golven, rescue en veiligheid, oplaten en landen, spot keuze, weer app's, kitesurf app's, kitesurf merken, shops etc etc.

Wat zijn de kosten

Zie de tarieven tabel op de pagina's: kitesurf (reis) lessen & kitesurf roadtrip reizen. 

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit

Je wordt wakker in je daktent met prachtig uitzicht, idealiter aan de kitesurf spot of ergens in de buurt op een mooie plek in de natuur. 

We doen gezamenlijk ontbijten en dan afhankelijk van de wind gaan we eerst het water op, reizen we wat verder of besteden we tijd aan theorie (in geval je een cursus doet).

Na het reizen en/of kitesurfen koken we gezonde maaltijden en daarna is het maar net afhankelijk van wat we willen. De ene dag zijn we wellicht zo moe dat we gewoon vroeg willen slapen en de andere  dag hebben we wellicht zin in wat bord games. Zelf vind ik ook een potje poker erg leuk en heb ik de ervaring dat er op/rond kitesurf spots vaak veel 'vanlifers' te vinden zijn voor gezelligheid, kampvuurtjes ontstaan spontaan.

En dan, sleep, eat, kite en repeat :)

Welke faciliteiten zijn aan boord?

We zijn geheel zelfvoorzienend, dus hebben alles aan boord: (buiten)douche, drinkwater, koelkast, verwarming, ruime zithoek, je eigen daktent etc etc. Uiteraard is het wel back2basics en gaan we zuinig om met onze resources zoals water en Electra. Dit geeft juist een ultieme vanlife ervaring, even weg van alle luxe en comfort van thuis, waardoor je ook leert dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is om gelukkig te zijn. En daarvoor in ruil krijgen we de ultieme vrijheid te gaan en staan waar wel willen! Wil je toch meer luxe of privacy dan kunnen we natuurlijk in overleg een camping boeken. Neem contact met mij op

Voor vragen of boekingen stuur mij een berichtje! Tot snel!

Locatie (onafhanelijk)

dekitesurfbus
thenewrich.nl Amsterdam, Noord Holland, Nederland


Over mij

Ik had een succesvolle carrière opgebouwd van 15 jaar in het bedrijfsleven. Ik had een heel goed salaris, mooi huis, auto van de zaak, maar het gelukkigst was ik buiten, op het water.  Nu reis ik met mijn zelfgebouwde off-grid camper rond en deel ik mijn passie voor kitesurfen en vanlife met iedereen die ook op zoek is naar de ultieme vrijheid.

Ik ben gecertificeerd IKO kitesurf instructeur en een zeer ervaren kitesurfer en heb de meest heftige stormen doorstaan. 

Ook ben ik opgeleid tot coach en bied ik coachingsreizen aan via: thenewrich.nl & smartphonedetox.nl

Ps. deel dit vooral met die persoon waarvan jij denk dat hij of zij wel toe is aan verandering!