Kitesurf reis in Griekenland, Mei & Juni

Stap aan boord en ontdek de mooiste kitesurfspots van Griekenland! We reizen naar de mooiste kitesurfspots van Griekenland, overnachten aan de spot. Ervaar een unieke kitesurf vakantie en roadtrip in Griekenland! Je kan voor een week of langer meereizenKom aan boord en ervaar de ultieme vrijheid! Leren kitesurfen in Griekenland? Ik geef je kitesurfles in Griekenland!  
Check hier onder welke spots we heen gaan en boek jouw reis,


Reis mee naar de beste kitesurf bestemmingen in Griekenland:

Chalikounas beach, kitesurfen op Corfu!

We rijden Griekenland via het noordwesten binnen en gaan als eerste langs deze unieke spot op Corfu! Aan de ene kant de zee en aan de andere kant het meer! Het is er meestal heel verlaten en zelfs tijdens hoogseizoen rustig terwijl het er heel vaak goed waait! Omdat het beschermd natuur gebied is, is het nog een vd weinige onbebouwde stranden. Het is een heel mooi lang strand met fijn zand en een paar beach bars. Alle ruimte voor supermooie sessies of om te leren kitesurfen!

 

 

Kitesurf spots op Lefkada Griekenland

Wanneer we iets verder rijden komen we langs het schiereiland Lefkada. Hier zijn een aantal prachtige  kitesurf spots en kunnen we verschillende condities vinden! Van butter flat water, lagoons tot de open zee. De meest bekende spots zijn   Agios IoannisWooden Bridge-Little ChurchAgios Nikolaos.  Agios Nikolaos is een lang zandstrand, met side on-shore wind en tot 30 meter kun je makkelijk staan. Mooi vlak water!  Er is een lagoon aan de andere kant waar super vlak water treft! en het is maar 50 tot 100 cm diep dus ideaal ook voor beginners. 'Wooden  bridge and the church': doordat er een rif ligt vaar je hier op supervlak water!

Kitesurf spot Drepano

Als we iets verder het binnenland inrijden treffen we deze super mooie spot. De spot is populair en heel geschikt voor freestyle want 'butterflat'.

Super helder water en prachtig uitzicht. Heel stabiele wind en dat 300 dagen per jaar wind!

Er zijn wel zee-egels dus voor beginners zijn schoentjes aan te bevelen. Tijdens weekenden en hoogseizen kan het wel (gezellig) druk worden. Maar varen we wat verder uit is er alle ruimte!

En als we met het bootje uitvaren dan is het ook geschikt voor kitesurfles.

Kitesurf spot Marmari, Evia, Griekenland

190 km. vanaf Athene ligt deze parel van een kitespot die we gaan opzoeken!

Dit gebied staat bekend om de harde wind die er waait. Het is een van de meest wind zekere plekken met sterke noordenwind. 

De vorm van het strand veranderd elk jaar, afhankelijk van de wind en de stroming!

Reis data

 • Mei Gedurende de maand Mei kun je mee reizen in Griekenland. Wil je al eerder aan boord komen dan kan dat in April want we rijden vanuit Nederlands langs de Kroatische kust naar Griekenland! Check die reis hier.
 • In Juni reizen we terug vanuit Griekenland naar Nederland en volgen we de Kroatische kust van zuid naar Noord. Dan kan je ook mee reizen!
 • Je kan voor een week of langer meereizen. Ook is het mogelijk van/naar Nederland/Griekenland mee te reizen. Stuur mij een berichtje zodat we het kunnen afstemmen. 
 • Winter: we overwegen in de winter naar Kroatië en Griekenland te gaan. Heb je interesse stuur dan een bericht!
D8 roud trip kroatie

Hoe werkt het?

 • Het principe is heel simpel: jij geeft van te voren aan mij door welke week/weken je mee wilt reizen en ik reserveer de plek voor jou. 
 • We stemmen af waar ik je kom ophalen (welk vliegveld, bus of trein station) en waar ik je weer afzet.
 • Je stapt aan boord en reist een deel van de kust route met mij mee.
 • Je neemt je eigen kitesurf gear mee of huurt een set van mij (ik heb 1 extra set). 
 • Wil je leren kitesurfen dan geef ik je professioneel kitesurfles. (ik ben IKO instructeur)
 • Je komt samen met je buddy of alleen. Jullie slapen in je eigen daktent boven op het dak en we leven welke dag in en rond de bus!
 • We hebben alle faciliteiten aan boord. Wil je meer weten over de bus, check dan hier.
kitesurf vanlife slapen aan de spot

Tarieven

Prijs lijst kitesurf road trips Inbegrepen Prijs 1 persoon  Prijs 2e persoon (halve prijs)
Kitesurf road trip  Per dag, incl overnachting aan boord, maaltijden en tot 100km per dag. €       75 €            37
       
Optioneel 3 uur privé kitesurfles inclusief materiaal, boek meer dan 1 dag dan krijg je korting €            175 €            85
3 maaltijden p/dag + fruit + snacks + koffie + thee Ontbijt, lunch en dinner, fruit, koffie en thee. We koken heel gezond, inclusief vis of vlees (vegetarisch op verzoek) (wel zo handig en gezellig als je hier aan mee doet :)) €            25 €            15
Gopro video's van jou Gopro video's van jouw kitesurf sessies.  €             25 €             15
Kitsurf set Huur kitesurf set, 3uur. Wil je de set meerdere dagen gebruiken maken we een speciaal aanbod. €             90  
Campingkosten We proberen te overnachten aan of dicht bij de kites spot op een mooie gratis off-grid plek in de natuur waar het getolereerd wordt. We gaan alleen op een betaalde camping staan als het niet anders kan of als je graag meer luxe faciliteiten van een camping wilt. n.o.t.k
Extra kilometers/extra tolwegen Reis je mee, dan is 100km per dag (met evt bijbehorende tolwegen) inbegrepen. Besluiten we in overleg verder te reizen (bijvoorbeeld omdat je graag een specifieke spot wilt bezoeken of omdat de wind verderop beter is) dan delen we gewoon de extra brandstof/tol kosten.  
       
Tip Minimale reis duur is week. Besluit je langer mee te reizen dan maken we een speciaal aanbod.
Nog een tip Heb je specifieke wensen, zoals een specifieke spot die je wilt bezoeken? Leuk, let's go!

FAQ

Ik kan al kitesurfen, kan ik dan ook mee zonder les?

Jazeker! Graag zelfs! Ik deel mijn reizen graag met anderen en of je nu wilt leren kitesurfen of juist al kunt kitesurfen maakt niet uit! Iedereen is welkom. Er is plaats voor twee personen om mee te reizen of je nu wel of geen les wilt volgen, je bent van harte welkom! Vanaf 75 euro per dag reis je mee inclusief overnachting en 100km /dag reizen!

Wat moet ik meenemen naar de kitesurfles?

Voor de kitesurfles dien je zwemkleding (voor onder het wetsuite), een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor de rest van de benodigde materialen. Als je nog geen wetsuite hebt kun je er een van mij lenen. Maar een ding weet ik zeker: Je gaat kitesurfen heel leuk vinden dus je kan net zo goed je eigen wetsuite alvast kopen! Ik geef je graag tips over goede wetsuites, merken en kiteshops.

Is kitesurfen makkelijk om te leren?

Kitesurfen vereist wat oefening, maar met de juiste instructie en begeleiding kan iedereen het leren! Echt waar! Onze beginnerslessen zijn speciaal ontworpen voor een vlotte start. En kitesurfen is heel dynamisch. Je kan het zo makkelijk of gek maken als je zelf wilt. De een wil graag leren hoog springen tijdens harde wind, de ander vindt lekker cruisen met een zacht windje en zonnetje genoeg. Kitesurfen kent veel disciplines en samen kunnen we kijken wat jou het meeste aantrekt. Vergelijk het met fietsen: de een doet graag MTB, de ander wielrennen en iemand anders houdt het bij een stadsfiets. Zo is het bij kitesurfen ook. Ik leg je er graag tijdens de reis alles over uit, zodat je ook het juiste materiaal koopt voor een goede start!

Hoe lang duurt een kitesurfles?

Een kitesurfles duurt ongeveer 3 uur. Als je met mij meereist zijn we eigenlijk gewoon heel de dag lekker bezig op of rond het water :)

Praktische info

Je slaapt in je eigen daktent op het 3 meter hoge dag van de bus! Hier heb je een prachtig uitzicht. Het is alsof je je eigen kamertje hebt. 
Afhankelijk van de lessen of reis die je boekt haal ik je ergens op. Stel je boekt een les in Nederland dan is het logisch dat we gewoon op de spot afspreken of dat ik jouw er naar toe onderweg ophaal.

Reis je met mij mee in het buitenland, dan haal ik je op bij het dichtstbijzijnde vliegveld of bus/trein station. Dit stemmen we gewoon onderling af. Het mooie van vanlife is dat we heel flexibel zijn!

Hoeveel mensen

Je komt alleen of met je buddy. Jouw buddy kan mee voor de helft vd prijs!

Je accomodatie

Je slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het 3 meter hoge dak van de camper. Hier heb je een prachtig uitzicht. En hierdoor heb je ook het gevoel dat je jouw eigen kamertje hebt, zodat je ook gewoon "me time" en privacy hebt. We klappen de tent in een minuut open en dicht, dus ook als je overdag een siësta wilt doen of gewoon even tijd voor jezelf kan hebben, kun je genieten van jouw daktent. En ja hij is sterk, sterker dan een normale tent dus hij kan tegen wat wind. Neem je powerbank mee en je hebt ook goede LED-verlichting in de tent. 

Verder hebben we alles aan boord. Een droog toilet (afgesloten ruimte) en kleine douchecel met (warme) douche (uiteraard gaan we zuinig om met het water aan boord) en de douche kunnen we ook buiten gebruiken. 

Een ruime keuken, goede koelkast, heel ruime banken (5 zitplaatsen), twee tafels etc etc. En uiteraard een ruime garage voor als onze kitesurfspullen e.d.


wel/niet inbegrepen

Je kan het beste even op de pagina's van de lessen en de kitesurf reizen kijken, in de tabel daar met de tarieven zie je precies wat wel of niet inbegrepen is. Ik ben heel flexibel en pas de reis ook graag aan op jouw wensen. Je kan mij dus altijd gewoon een berichtje sturen voor meer info. 

Hoe kom je er?

Reis je mee in Nederland of de omgeving van Nederland dan is het logisch dat je vanaf een bepaald punt bij mij instapt. Dat spreken we gewoon vooraf af. 

In het buitenland zal ik je ophalen van dichtstbijzijnde vliegveld, trein of bus station. Dat kunnen we bij je boeking even afstemmen. 

Annuleringen

Ik deel mijn passie van vanlife en kitesurfen graag met iedereen die de ultieme vrijheid van vanlife en de leukste sport die er bestaat wil ervaren. Tegelijkertijd moet ik mijzelf ook financieel onderhouden. Vandaar dat ik bij boekingen vraag om een aanbetaling van 50%. Mocht je jouw reis willen annuleren en ik nog iemand anders kunnen vinden krijg je die 50% terug. Als ik niet meer iemand anders kan vinden dan hoop ik dat je begrijpt dat ik de 50% houd, omdat ik op die manier dit concept wel in leven kan houden voor jou volgende reis!

Wat als we auto pech krijgen oid

Spontane dingen zijn het leukste in het leven en vanlife faciliteert dit bij uitstek! We kunnen alles altijd willen plannen en zeker stellen maar er kan altijd iets gebeuren zoals autopech. Ik vertrouw erop dat we dan gewoon in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Kunnen we binnen een dag weer verder dan blijft de reis onveranderd, heb je les dan halen we die in! Kunnen we binnen een dag niet verder en kan ik geen vervangend vervoer regelen dan mag je het resterende gedeelte van de reis gewoon overdoen wanneer het jou schikt. 

Wat als echt nergens wind te vinden is

Meestal kunnen we wel wind vinden, dat is het unieke van ons concept. We rijden namelijk gewoon naar de wind toe! En de reizen zijn zo gepland dat we per seizoen rekening houden met de windzekerheid per regio..

Stel dat we verder moeten rijden om wind te vinden:
Dan overleggen we dat met jou op voorhand. Bij de reis is 100km p/dag inbegrepen (reis je 4 dagen mee is dus 400km inbegrepen!). 

Willen we verder rijden, omdat je bijvoorbeeld graag specifieke spot wilt bezoeken of omdat er net iets verder wel wind te vinden is, dan kan dat en kost het 49 cent per km. Mocht je dat niet zien zitten dan gaan we een andere activiteit ondernemen, zoals mountainbiken, kajakken etc! En zonder wind kan ik je wel al in een dag meenemen in de theorie en oefenen op het strand met alle kite gear. Denk aan uitleg op het strand van materiaal, type kites, type boards, spot keuze, windrichting en windkracht, stroming en golven, rescue en veiligheid, oplaten en landen, spot keuze, weer app's, kitesurf app's, kitesurf merken, shops etc etc.

Wat zijn de kosten

Zie de tarieven tabel op de pagina's: kitesurf (reis) lessen & kitesurf roadtrip reizen. 

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit

Je wordt wakker in je daktent met prachtig uitzicht, idealiter aan de kitesurf spot of ergens in de buurt op een mooie plek in de natuur. 

We doen gezamenlijk ontbijten en dan afhankelijk van de wind gaan we eerst het water op, reizen we wat verder of besteden we tijd aan theorie (in geval je een cursus doet).

Na het reizen en/of kitesurfen koken we gezonden maaltijden. Daarna is het maar net wat we die dag willen. De ene dag willen we  wellicht vroeg gaan slapen en de andere dag hebben we wellicht zin in wat bord games. Zelf vind ik ook een potje poker erg leuk en heb ik de ervaring dat er op/rond kitesurf spots vaak veel 'vanlifers' te vinden zijn voor gezelligheid, kampvuurtjes ontstaan spontaan.

En dan, sleep, eat, kite en repeat :)

Welke faciliteiten zijn aan boord?

We zijn geheel zelfvoorzienend, dus hebben alles aan boord: (buiten)douche, drinkwater, koelkast, verwarming, ruime zithoek, je eigen daktent etc etc. Uiteraard is het wel back2basics en gaan we zuinig om met onze resources zoals water en Electra. Dit geeft juist een ultieme vanlife ervaring, even weg van alle luxe en comfort van thuis, waardoor je ook leert dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is om gelukkig te zijn. En daarvoor in ruil krijgen we de ultieme vrijheid te gaan en staan waar wel willen! Wil je toch meer luxe of privacy dan kunnen we natuurlijk in overleg een camping boeken. 


Boek jouw kitesurf vakantie in Griekenland hier!


Reis je liever een andere periode mee of nieuwsgierig naar een van onze andere bestemmingen? Check hier alle aankomende reizen!

Nieuwsgierig naar wie ik ben? Check het hier.