De coaching reis van je leven

Een leven zonder visie is als een navigatie systeem zonder bestemming. Je blijft in rondjes rijden... tot je brandstof op is

Leven of geleefd worden? Vakantie bestemmingen kiezen we vaak zorgvuldig en geven we veel geld aan uit. Hoe zorgvuldig ben je met de belangrijkste reis, die van jouw eigen leven? Op papier leef je misschien succesvol  en tegelijkertijd vraagt je je steeds meer af of dit het is. Beïnvloed door de ratrace van de maatschappij, social-media en de verwachtingen van anderen verlies je je steeds meer jezelf. Vaak zoeken we de oorzaak buiten ons zelf en stellen we plannen uit. Maar wil je een rijk leven, dan begint het met zelfkennis, want zelfkennis is de meest impactvolle handleiding voor het leven. We zijn immers genetisch en in onze jonge jaren geprogrammeerd voor het leven: jouw persoonlijkheid, jouw karakter stuurt je continu onbewust aan en zorgt voor terugkerende patronen waardoor je in rondjes blijft draaien. Wordt jij je bewust van deze patronen dan kun je veel bewuster keuzes maken en effectiever met jezelf en andere omgaan. Hierdoor ga je veel meer zingeving ervaren en durf je jouw eigen weg te gaan. Check hieronder hoe het programma jou deze zelfkennis gaat geven. 

  Het 6 daagse reis programma

  Get out your comfortzone: alle onderdelen van de reis zijn er op gericht om je fysiek en mentaal uit je comfortzone te halen want daar leer je het meest. Waarschijnlijk zie je veel bezwaren dit niet te doen. Dan is deze reis juist geschikt voor jou!

  We reizen naar onbekende bestemmingen, combineren wildkamperen en outdoor sporten met onderstaand persoonlijk

  ontwikkelingsprogramma. 

  STAP 1: 360° Persoonlijkheidsanalyse

  Ken je jouw eigen algoritmes? Diepgaande karakter kennis vormt een handleiding voor het leven.
  Want jouw persoonlijkheid stuurt jou continu onbewust aan in alles wat je denkt en doet. 

  • Hoe zie jij jezelf?
   • Diepgaande analyse van jouw persoonlijkheid middels persoonlijkheidstest (direct voorproefje zie: Persoonlijkheidstest)
   • Dit is een basis, een goed begin. Een "zelftest" is immers een zelf diagnose, dit geeft alleen antwoord op hoe jij jezelf ziet/ wenst te zien, het antwoord is inhoud, de vorm waarop je het antwoord geeft verteld vaak meer. 
  • Hoe zien anderen jou?
   • 3 mensen die jou vanuit diverse contexten (zoals werk/privé) goed kennen vullen (anoniem) dezelfde vragenlijst over jou in. 
   • Feedback van mensen die jou goed kennen is het meest waardevolle geschenk, van iedereen kunnen we leren. Hoe vaak vraag jij om feedback? Door dit te doen gaan we jouw blinde vlekken bloot leggen en zien we hoe jij op anderen overkomt. 
  • Hoe zie ik jou?
   • Aan de hand van een Enneagram type interview, een uitgebreid interview waarin ik doorvraag op jouw persoonlijkheid, gaan we jouw karakter doorgronden. Hoe jij het antwoord geeft, jou non-verbale communicatie verteld minstens evenveel als het antwoord zelf.
  • Jouw persoonlijkheid
   • Met deze resultaten gaan we inzoomen op jouw karakter, dit doen we met behulp van het Enneagram. Diepgaand kennis over jouw karakter vormt een handleiding voor het leven. 

   

  Jouw persoonlijke algoritme 

  Onze karakters zijn zeer dynamisch. We gedragen ons onder stress heel anders dan in rust. Het Enneagram is een model dat alle kanten van jouw karakter belicht en je vooral laat inzien wat de patronen zijn die achter jouw gedrag liggen.  Nu we dit weten kunnen we door naar stap 2. 

  STAP 2. Jouw purpose of life 

  Wanneer ben je tevreden als je straks terugkijkt op jouw eigen leven? Hoe ziet jouw gedroomde levensverhaal, jouw reis er uit? Hoe kunnen we dit combineren met je huidige werkelijkheid, je omgeving, werk en naasten?
  Middels Enneagram en NLP coaching ga ik je helpen bij het instellen van je persoonlijke kompas.

  STAP 3. satisfACTION

  Weten en doen. Twee totaal verschillende dingen, twee verschillende hersenhelften. Maar satisfACTION komt action. En voor action heb je motivatie, discipline en doorzettingsvermogen nodig. Patronen doorbreken kost tijd en nieuwe patronen aanleren nog meer tijd. En gedurende die tijd blijf ik jou helpen. Elke maand hebben we een coaching sessie (of zo vaal als jij wilt). Zolang je blijft reflecteren en iemand hebt die je erbij helpt kom je er zeker! 
  THINK BIG & ACT SMALL

  Het 6 daagse programma

  Dag 1: Ophalen, reizen naar een nog onbekende bestemming, kennismaken met elkaar en ons off-grid basiskamp the van

  Dag 2: Persoonlijkheidstest, door jouzelf en (op afstand) door 3 personen die jou goed kennen

  Dag 3: Enneagram persoonlijkheid type interview 

  Dag 4: De resultaten; jouw persoonlijkheid; de belangrijkste lessen voor jouw persoonlijkheid (ter illustratie: Type 7: De avonturier, de enthousiasteling)

  Dag 5: Jouw doelstellingen en purpose formuleren "what are you living for vs what do you do for living". Wat wil je bereiken?

  Dag 6: Evaluatie en reis terug naar huis 

  De rest van jou leven: Een keer per maand (of vaker als je dat wenst): persoonlijke begeleiding bij de uitvoering, satisfAction

   

  Al deze mentale onderdelen combineren we met outdoor sporten zoals kitesurf, kajak en mountainbiken. In overleg kunnen we de reis langer maken, zodat er meer tijd is voor activiteiten is zoals bijvoorbeeld leren kitesurfen. 

  Prijs incl. overnachting, maaltijden en sport activiteiten:  330 per dag*

  *Investering & ROI

  Van geld word je niet gelukkig, maar als je gelukkig bent kun je wel geld maken! Investeer in jezelf, in plaats van in geld.
  Van een passie inkomen word je gelukkiger dan een passief inkomen!

   

  Jouw investering: 
  Deze reis van je leven heeft een prijs van € 2000,-

  of voor wie gevoelig is voor marketing en dit interessanter vindt: € 1999,-

  of voor wie liever klein denkt en groot doet i.p.v. andersom, per dag: € 330,-

  of voor wie dit geld niet heeft, omdat je een beroep hebt waarmee je het wel hoort te verdienen maar het niet krijgt: 1% van jouw netto jaar salaris.

  of voor wie geloofd dat geld meer stuk maakt dan je lief is: verras mij met een ruildienst waarvan jij geloofd dat die veel mee waarde voor mij heeft!

   

  Jouw return on invest:  Rijk leven, the new rich!

  Jouw purpose in life, je eigen handleiding voor het leven en een onvergetelijke ervaring en reis met als resultaat een gelukkiger persoon, en voor wie dat belangrijk vindt: misschien nog wel meer geld verdienen dan je nu doet. Werken vanuit je passie, investeren in ervaringen waar je gelukkig van wordt in plaats van de meest waardevolle periode van je leven alleen maar te werken voor het geld. 

   

  Inbegrepen

  • 6-daagse reis, wildkamperen in de natuur, incl. alle maaltijden* en overnachtingen in jouw eigen daktent
  • Alle maaltijden van 's ochtends tot 's avonds 
  • Persoonlijke ontwikkelingsprogramma; diepgaande zelfkennis aan de hand van het Enneagram
  • Kitesurf(les), mountainbiken of overige outdoor activiteiten, mede afhankelijk van jou wensen, de locatie en het weer
  • 100 km. reizen per dag

   

  Exclusief

  • Eventuele camping kosten, voor het geval je behoefte hebt aan meer faciliteiten of in geval we naar plekken willen waar het niet anders kan
  • Eventuele meer kilometers, als we graag verder reizen of naar specifieke plekken willen; 35 cent per extra km. 
  • Eventuele specifieke outdoor activiteiten (wellicht dat je specifieke wensen hebt, mountainbiken, kajakken en/of kitesurf(les) is inbegrepen!
  • Extra persoon. Wil je deze ervaring graag delen? Een tweede persoon is welkom voor de helft van de prijs!

   *maaltijd laatste avond in te vullen naar vrije keuze, wellicht dat we uit eten willen. 

  Coachingsreis: Enneagram persoonlijke ontwikkeling reis

  Ik zie veel mensen die op papier succesvol zijn maar niet gelukkig zijn. Veel mensen die altijd maar druk zijn en dromen uitstellen voor later. Ik wil deze mensen graag inspireren en helpen meer voldoening uit het leven te halen. Stel jezelf de vraag:
  What do you do for living vs What are you living for?

  Leef jij voor je toekomst, stel je jouw echte dromen uit voor later? Heb je het gevoel niet alles uit het leven te halen maar in rondjes te draaien, mis je zingeving in het leven? Weet je niet wat je echt wil of is er iets dat jou tegenhoudt om het te gaan doen? Zit je vast, klem, wil je een leuker leven?  

  Heb je jouzelf wel eens afgevraagd: hoeveel % van je inkomen investeer je in jezelf? In je eigen ontwikkeling? Wat denk je dat het meeste energie en geluk kan opleveren? Die 99% van je inkomen die je uitgeeft aan spullen, vakanties, huis, badkamer, auto, etc etc of die 1% (als je dat al doet?) aan jezelf en je eigen ontwikkeling? 

  Het valt mij op dat bijna iedereen om mij heen nooit tijd heeft, altijd maar druk druk is. Iedereen om mij heen heeft zoveel zelf sabotage en uitstel gedrag. Of ik nu mensen spreek met tonnen op hun rekening of mensen zonder spaargeld. Het meest gehoorde argument om dromen uit te stellen tot later is financieel gedreven, vanuit de "als dat dan dat" redenatie kom je er nooit. De meest gehoorde argumenten: ja ik wil wel op mijn ... met pensioen, als ik genoeg geld heb dan... Als mijn kinderen groot zijn dan... 

  Vaak zoeken we de oorzaak buiten onszelf en blijven we in de comfortzone, ookal is die eigenlijk niet meer comfortabel. Veel van ons gedrag doen we onbewust. En hoe goed ken je jou zelf nog werkelijk?

  We zijn allemaal op een andere manier geprogrammeerd. Ons karakter is als een algoritme, het stuurt ons continu maar vaak zonder dat we het algoritme zelf kennen. Wil je dus aan het roer van jouw eigen leven gaan staan, leven ipv geleefd te worden, dan begint het met zelfkennis, bewust zijn. Wat weet je nou werkelijk over jezelf? De meeste mensen weten globaal wel waar ze energie van krijgen en wat energie kost, of je introvert of extravert bent. Maar weet je ook wat jouw levens overtuigingen zijn, de drijfveren achter jouw gedrag, de antwoorden op vragen als waarom je de dingen doet die je doet. 

  Er is tegenwoordig een wildgroei aan coaches, van coaching met paarden tot aan .... you call it. Zelf heb ik afgelopen jaren diverse coaching vormen ervaren en allemaal kunnen ze wat brengen, maar wil je echt verandering in jouw leven dan valt en staat alles met zelfkennis. Vergelijk het met een computer: je kunt allemaal cursussen volgen (applicaties installeren) maar als je in de basis niet begrijpt hoe je met jou besturingssoftware omgaat of zelfs applicaties die voor Apple bedoelt zijn op en Windows PC wilt installeren, dan leidt dat alleen maar tot interne errors. 

  Jouw eigen persoonlijkheid begrijpen? Check: TheNewRich.nl

  FAQ

  Ik kan al kitesurfen, kan ik dan ook mee zonder les?

  Jazeker! Graag zelfs! Ik deel mijn reizen graag met anderen en of je nu wilt leren kitesurfen of juist al kunt kitesurfen maakt niet uit! Iedereen is welkom. Er is plaats voor twee personen om mee te reizen of je nu wel of geen les wilt volgen, je bent van harte welkom! Vanaf 75 euro per dag reis je mee inclusief overnachting en 100km /dag reizen!

  Wat moet ik meenemen naar de kitesurfles?

  Voor de kitesurfles dien je zwemkleding (voor onder het wetsuite), een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor de rest van de benodigde materialen. Als je nog geen wetsuite hebt kun je er een van mij lenen. Maar een ding weet ik zeker: Je gaat kitesurfen heel leuk vinden dus je kan net zo goed je eigen wetsuite alvast kopen! Ik geef je graag tips over goede wetsuites, merken en kiteshops.

  Is kitesurfen makkelijk om te leren?

  Kitesurfen vereist wat oefening, maar met de juiste instructie en begeleiding kan iedereen het leren! Echt waar! Onze beginnerslessen zijn speciaal ontworpen voor een vlotte start. En kitesurfen is heel dynamisch. Je kan het zo makkelijk of gek maken als je zelf wilt. De een wil graag leren hoog springen tijdens harde wind, de ander vindt lekker cruisen met een zacht windje en zonnetje genoeg. Kitesurfen kent veel disciplines en samen kunnen we kijken wat jou het meeste aantrekt. Vergelijk het met fietsen: de een doet graag MTB, de ander wielrennen en iemand anders houdt het bij een stadsfiets. Zo is het bij kitesurfen ook. Ik leg je er graag tijdens de reis alles over uit, zodat je ook het juiste materiaal koopt voor een goede start!

  Hoe lang duurt een kitesurfles?

  Een kitesurfles duurt ongeveer 3 uur. Als je met mij mee rijst zijn we eigenlijk gewoon heel de dag lekker bezig op of rond het water :)

  Praktische info

  Je slaapt in je eigen daktent op het 3 meter hoge dag van de bus! Hier heb je een prachtig uitzicht. Het is alsof je je eigen kamertje hebt. 
  Afhankelijk van de lessen of reis die je boekt haal ik je ergens op. Stel je boekt een les in Nederland dan is het logisch dat we gewoon op de spot afspreken of dat ik jouw er naar toe onderweg ophaal.

  Reis je met mij mee in het buitenland, dan haal ik je op bij het dichtstbijzijnde vliegveld of bus/trein station. Dit stemmen we gewoon onderling af. Het mooie van vanlife is dat we heel flexibel zijn!

  Je accomodatie

  Je slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het 3 meter hoge dak van de camper. Hier heb je een prachtig uitzicht. En hierdoor heb je ook het gevoel dat je jouw eigen kamertje hebt, zodat je ook gewoon "me time" en privacy hebt. We klappen de tent in een minuut open en dicht, dus ook als je overdag een siësta wilt doen of gewoon even tijd voor jezelf kan hebben, kun je genieten van jouw daktent. En ja hij is sterk, sterker dan een normale tent dus hij kan tegen wat wind. Neem je powerbank mee en je hebt ook goede LED-verlichting in de tent. 

  Verder hebben we alles aan boord. Een droog toilet (afgesloten ruimte) en kleine douchecel met (warme) douche (uiteraard gaan we zuinig om met het water aan boord) en de douche kunnen we ook buiten gebruiken. 

  Een ruime keuken, goede koelkast, heel ruime banken (5 zitplaatsen), twee tafels etc etc. En uiteraard een ruime garage voor als onze kitesurfspullen e.d.


  wel/niet inbegrepen

  Je kan het beste even op de pagina's van de lessen en de kitesurf reizen kijken, in de tabel daar met de tarieven zie je precies wat wel of niet inbegrepen is. Ik ben heel flexibel en pas de reis ook graag aan op jouw wensen. Je kan mij dus altijd gewoon een berichtje sturen voor meer info. 

  Hoe kom je er?

  Reis je mee in Nederland of de omgeving van Nederland dan is het logisch dat je vanaf een bepaald punt bij mij instapt. Dat spreken we gewoon vooraf af. 

  In het buitenland zal ik je ophalen van dichtstbijzijnde vliegveld, trein of bus station. Dat kunnen we bij je boeking even afstemmen. 

  Annuleringen

  Ik deel mijn passie van vanlife en kitesurfen graag met iedereen die de ultieme vrijheid van vanlife en de leukste sport die er bestaat wil ervaren. Tegelijkertijd moet ik mijzelf ook financieel onderhouden. Vandaar dat ik bij boekingen vraag om een aanbetaling van 50%. Mocht je jouw reis willen annuleren en ik nog iemand anders kunnen vinden krijg je die 50% terug. Als ik niet meer iemand anders kan vinden dan hoop ik dat je begrijpt dat ik de 50% houd, omdat ik op die manier dit concept wel in leven kan houden voor jou volgende reis!

  Wat als we auto pech krijgen oid

  Spontane dingen zijn het leukste in het leven en vanlife faciliteert dit bij uitstek! We kunnen alles altijd willen plannen en zeker stellen maar er kan altijd iets gebeuren zoals autopech. Ik vertrouw erop dat we dan gewoon in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Kunnen we binnen een dag weer verder dan blijft de reis onveranderd, heb je les dan halen we die in! Kunnen we binnen een dag niet verder en kan ik geen vervangend vervoer regelen dan mag je het resterende gedeelte van de reis gewoon overdoen wanneer het jou schikt. 

  Wat als echt nergens wind te vinden is

  Meestal kunnen we wel wind vinden, dat is het unieke van ons concept. We rijden namelijk gewoon naar de wind toe! En de reizen zijn zo gepland dat we per seizoen rekening houden met de windzekerheid per regio..

  Stel dat we verder moeten rijden om wind te vinden:
  Dan overleggen we dat met jou op voorhand. Bij de reis is 100km p/dag inbegrepen (reis je 4 dagen mee is dus 400km inbegrepen!). 

  Willen we verder rijden, omdat je bijvoorbeeld graag specifieke spot wilt bezoeken of omdat er net iets verder wel wind te vinden is, dan kan dat en kost het 49 cent per km. Mocht je dat niet zien zitten dan gaan we een andere activiteit ondernemen, zoals mountainbiken, kajakken etc! En zonder wind kan ik je wel al in een dag meenemen in de theorie en oefenen op het strand met alle kite gear. Denk aan uitleg op het strand van materiaal, type kites, type boards, spot keuze, windrichting en windkracht, stroming en golven, rescue en veiligheid, oplaten en landen, spot keuze, weer app's, kitesurf app's, kitesurf merken, shops etc etc.

  Wat zijn de kosten

  Zie de tarieven tabel op de pagina's: kitesurf (reis) lessen & kitesurf roadtrip reizen. 

  Hoe ziet een gemiddelde dag er uit

  Je wordt wakker in je daktent met prachtig uitzicht, idealiter aan de kitesurf spot of ergens in de buurt op een mooie plek in de natuur. 

  We doen gezamenlijk ontbijten en dan afhankelijk van de wind gaan we eerst het water op, reizen we wat verder of besteden we tijd aan theorie (in geval je een cursus doet).

  Na het reizen en/of kitesurfen koken we gezamenlijk wat en daarna kunnen we afhankelijk van wat we willen deze ene dag gewoon lekker vroeg naar bed en de andere dag hebben we wellicht zin in wat board games. Zelf vind ik ook een potje poker erg leuk en heb ik de ervaring dat er op/rond kitesurf spots vaak veel 'vanlifers' te vinden zijn voor gezelligheid, kampvuurtjes ontstaan spontaan.

  En dan, sleep, eat, kite en repeat :)

  Welke faciliteiten zijn aan boord?

  We zijn geheel zelfvoorzienend, dus hebben alles aan boord: (buiten)douche, drinkwater, koelkast, verwarming, ruime zithoek, je eigen daktent etc etc. Uiteraard is het wel back2basics en gaan we zuinig om met onze resources zoals water en Electra. Dit geeft juist een ultieme vanlife ervaring, even weg van alle luxe en comfort van thuis, waardoor je ook leert dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is om gelukkig te zijn. En daarvoor in ruil krijgen we de ultieme vrijheid te gaan en staan waar wel willen! Wil je toch meer luxe of privacy dan kunnen we natuurlijk in overleg een camping boeken. 

  Ken jij je eigen algoritmes? Meer over jezelf leren doe je op: thenewrich.nl