Complete prive meerdaagse kitesurf cursus inclusief overnachting

Tijdens de zomer reizen we in de omgeving van Nederland naar de plekken met de beste wind en beste spots om te leren Kitesurfen en jij kan meereizen! Je reist voor een aantal dagen (of langer) mee, we gaan achter de wind aan zodat je op de beste spots leert kitesurfen.

Reis mee naar de mooiste spots in Nederland, België, Duitsland en Denemarken om te leren kitesurfen. Ik bied complete privé kitesurf cursussen inclusief overnachting en wind garantie!  Gecombineerd met vanlife een uniek avontuur! Je ervaart de ultieme vrijheid en een unieke kitesurf vakantie! Reis mee alleen of samen met je buddy. Welkom aan boord! 

Reis je met je eigen camper of vervoer of wil je gewoon een losse kitesurfles? Dat kan ook! Scroll naar beneden voor de mogelijkheden.

Kun je al kitesurfen en wil je mee met een van de kitesurf reizen, avontuurlijke roadtrips langs de mooiste Europese kust streken, check dan: kitesurf reizen.

 


Wij gaan naar de beste plek om te leren kitesurfen

Kitesurfles in Nederland

Wil je in Nederland leren kitesurfen op de beste locaties? Dan kun je het beste jouw les boeken bij de kitesurf bus. Want wij organiseren complete privé kitesurf cursus inclusief overnachting en reizen naar de beste plekken om te leren kitesurfen! Wat is de beste locatie in Nederland om te leren kitesurfen? Er is niet een beste plek, want elke dag kan de wind, het weer en het water weer anders zijn! Daarom is de kitesurfbus de beste locatie voor jouw les, de beste locatie onafhankelijke mobiele kitesurfschool van Nederland!
Omdat je met mij meereist, is er alle tijd voor jou om je helemaal vertrouwd te maken met kitesurfen! En omdat we mobiel en zelfvoorzienend zijn kunnen we last minute o.b.v. actuele wind en weer voorspelling naar de beste locaties voor jouw kitesurfles reizen!

Geen wind in Nederland? Dan rijden we gewoon naar Denemarken, Duitsland, België of Frankrijk!

Kitesurfles in Duitsland. Kitesurf cursus inclusief overnachting

Kitesurf cursus Duitsland inclusief overnachting

Waait het niet in Nederland, kitesurf lessen in Nederland worden dna vaak geannuleerd. Maar niet bij ons! Wij zoeken gewoon de wind voor je op! Soms waait het dan wel in Noord Duitsland. Dan rijden we gewoon naar Duitsland. Daar zijn een aantal heel goede spots om te leren kitesurfen! Zoals op de vlak water sport van Rugen. 

Kitesurf lessen in Denemarken

In Denemarken kitesurf les volgen? Reis mee met de kitesurfbus. Vaak waait het aan de westkust van Denemarken wel als het niet in Nederland waait. Als je bij mij jouw kitesurf cursus boekt vinden we altijd een goede spot om les te geven. In Denemarken zijn er heel veel goede kitesurf spots om te leren kitesurfen. Reis mee!

Kitesurf les in frankrijk en belgie

Leer kitesurfen in Frankrijk of Belgie

Als het niet waait in Nederland dan waait het soms wel bij onze zuiderburen, want de wind die wordt in het kanaal tussen NW Frankrijk en Engeland getrechterd en daardoor sterker (venturi effect).  

Daarom kan België en Frankrijk een perfecte plek zijn voor een kitesurfcursus. Dus leer kitesurfen in Frankrijk of België met de Kitesurfbus inclusief overnachting. Ervaar een unieke manier van leren kitesurfen, een complete meerdaagse kitesurf cursus privé voor jou (en je buddy als je wilt). Kom aan boord!

Tarieven

Prijslijst kitesurf cursus reis Inbegrepen Prijs 1 persoon p/dag Prijs 2e persoon p/dag (halve prijs)
Kitesurf prive cursus, reis mee! Per dag, inclusief: overnachting aan boord, praktijk & theorie lessen,  materiaal* en tot 100km per dag. €      275  €              137
Losse prive kitesurfles  3 uur prive kitesurf les. (zonder overnachting aan boord, zonder mee te reizen) inclusief materaal* €           199  €                 99
       
Optioneel      
3 maaltijden p/dag + fruit + snacks + koffie + thee Ontbijt, lunch en dinner, fruit, koffie en thee. We koken heel gezond, inclusief vis of vlees (vegetarisch op verzoek) €          25  €                 25
Gopro video's van jouw lessen Gopro video's van jouw lessen! Leuk voor later en  om thuis te laten zien! Prijs is totaal voor jou cursus €            25  €                 15
*Wetsuite Prijs is totaal voor jou cursus. Ik stimuleer je om vooraf eigen wetsuite te kopen (ik kan je helpen), je gaat het toch leuk vinden en door willen gaan! :) Al het andere materiaal (kites/board/helm is inbegrepen) €            25  €                 25
Campingkosten We proberen te overnachten aan of dicht bij de spot op een mooie gratis off-grid plek in de natuur waar het getolereerd wordt. We gaan alleen op een betaalde camping staan als het niet anders kan of als je graag meer luxe faciliteiten van een camping wilt. n.o.t.k
Extra kilometers/extra tolwegen Reis je mee, dan is 100km per dag (met evt bijbehorende tolwegen) inbegrepen. Besluiten we in overleg verder te reizen (bijvoorbeeld omdat je graag een specifieke spot wilt bezoeken of omdat de wind verderop beter is) dan betaal je per extra kilomter 49 cent + evt extra tolwegen € 0,49
       
Tip! Boek minimaal 4 dagen zodat je echt een goede start kan maken met jouw kitesurf cariere! Obv 4 dagen is 400 kilometer inbegrepen! Verblijf je langer dan 4 dagen dan kunnen we een speciaal aanbod maken!

FAQ

Ik kan al kitesurfen, kan ik dan ook mee zonder les?

Jazeker! Graag zelfs! Ik deel mijn reizen graag met anderen en of je nu wilt leren kitesurfen of juist al kunt kitesurfen maakt niet uit! Iedereen is welkom. Er is plaats voor twee personen om mee te reizen of je nu wel of geen les wilt volgen, je bent van harte welkom! Vanaf 75 euro per dag reis je mee inclusief overnachting en 100km /dag reizen!

Wat moet ik meenemen naar de kitesurfles?

Voor de kitesurfles dien je zwemkleding (voor onder het wetsuite), een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor de rest van de benodigde materialen. Als je nog geen wetsuite hebt kun je er een van mij lenen. Maar een ding weet ik zeker: Je gaat kitesurfen heel leuk vinden dus je kan net zo goed je eigen wetsuite alvast kopen! Ik geef je graag tips over goede wetsuites, merken en kiteshops.

Is kitesurfen makkelijk om te leren?

Kitesurfen vereist wat oefening, maar met de juiste instructie en begeleiding kan iedereen het leren! Echt waar! Onze beginnerslessen zijn speciaal ontworpen voor een vlotte start. En kitesurfen is heel dynamisch. Je kan het zo makkelijk of gek maken als je zelf wilt. De een wil graag leren hoog springen tijdens harde wind, de ander vindt lekker cruisen met een zacht windje en zonnetje genoeg. Kitesurfen kent veel disciplines en samen kunnen we kijken wat jou het meeste aantrekt. Vergelijk het met fietsen: de een doet graag MTB, de ander wielrennen en iemand anders houdt het bij een stadsfiets. Zo is het bij kitesurfen ook. Ik leg je er graag tijdens de reis alles over uit, zodat je ook het juiste materiaal koopt voor een goede start!

Hoe lang duurt een kitesurfles?

Een kitesurfles duurt ongeveer 3 uur. Als je met mij meereist zijn we eigenlijk gewoon heel de dag lekker bezig op of rond het water :)

Praktische info

Je slaapt in je eigen daktent op het 3 meter hoge dag van de bus! Hier heb je een prachtig uitzicht. Het is alsof je je eigen kamertje hebt. 
Afhankelijk van de lessen of reis die je boekt haal ik je ergens op. Stel je boekt een les in Nederland dan is het logisch dat we gewoon op de spot afspreken of dat ik jou er naar toe onderweg ophaal.

Reis je met mij mee in het buitenland, dan haal ik je op bij het dichtstbijzijnde vliegveld of bus/trein station. Dit stemmen we gewoon onderling af. Het mooie van vanlife is dat we heel flexibel zijn!

Je accomodatie

Je slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het 3 meter hoge dak van de camper. Hier heb je een prachtig uitzicht. En hierdoor heb je ook het gevoel dat je jouw eigen kamertje hebt, zodat je ook gewoon "me time" en privacy hebt. We klappen de tent in een minuut open en dicht, dus ook als je overdag een siësta wilt doen of gewoon even tijd voor jezelf kan hebben, kun je genieten van jouw daktent. En ja hij is sterk, sterker dan een normale tent dus hij kan tegen wat wind. Neem je powerbank mee en je hebt ook goede LED-verlichting in de tent. 

Verder hebben we alles aan boord. Een droog toilet (afgesloten ruimte) en kleine douchecel met (warme) douche (uiteraard gaan we zuinig om met het water aan boord) en de douche kunnen we ook buiten gebruiken. 

Een ruime keuken, goede koelkast, heel ruime banken (5 zitplaatsen), twee tafels etc etc. En uiteraard een ruime garage voor als onze kitesurfspullen e.d.


wel/niet inbegrepen

Je kan het beste even op de pagina's van de lessen en de kitesurf reizen kijken, in de tabel daar met de tarieven zie je precies wat wel of niet inbegrepen is. Ik ben heel flexibel en pas de reis ook graag aan op jouw wensen. Je kan mij dus altijd gewoon een berichtje sturen voor meer info. 

Hoe kom je er?

Reis je mee in Nederland of de omgeving van Nederland dan is het logisch dat je vanaf een bepaald punt bij mij instapt. Dat spreken we gewoon vooraf af. 

In het buitenland zal ik je ophalen van dichtstbijzijnde vliegveld, trein of bus station. Dat kunnen we bij je boeking even afstemmen. 

Annuleringen

Ik deel mijn passie van vanlife en kitesurfen graag met iedereen die de ultieme vrijheid van vanlife en de leukste sport die er bestaat wil ervaren. Tegelijkertijd moet ik mijzelf ook financieel onderhouden. Vandaar dat ik bij boekingen vraag om een aanbetaling van 50%. Mocht je jouw reis willen annuleren en ik nog iemand anders kunnen vinden krijg je die 50% terug. Als ik niet meer iemand anders kan vinden dan hoop ik dat je begrijpt dat ik de 50% houd, omdat ik op die manier dit concept wel in leven kan houden voor jou volgende reis!

Wat als we auto pech krijgen oid

Spontane dingen zijn het leukste in het leven en vanlife faciliteert dit bij uitstek! We kunnen alles altijd willen plannen en zeker stellen maar er kan altijd iets gebeuren zoals autopech. Ik vertrouw erop dat we dan gewoon in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Kunnen we binnen een dag weer verder dan blijft de reis onveranderd, heb je les dan halen we die in! Kunnen we binnen een dag niet verder en kan ik geen vervangend vervoer regelen dan mag je het resterende gedeelte van de reis gewoon overdoen wanneer het jou schikt. 

Wat als echt nergens wind te vinden is

Meestal kunnen we wel wind vinden, dat is het unieke van ons concept. We rijden namelijk gewoon naar de wind toe! En de reizen zijn zo gepland dat we per seizoen rekening houden met de windzekerheid per regio..

Stel dat we verder moeten rijden om wind te vinden:
Dan overleggen we dat met jou op voorhand. Bij de reis is 100km p/dag inbegrepen (reis je 4 dagen mee is dus 400km inbegrepen!). 

Willen we verder rijden, omdat je bijvoorbeeld graag specifieke spot wilt bezoeken of omdat er net iets verder wel wind te vinden is, dan kan dat en kost het 49 cent per km. Mocht je dat niet zien zitten dan gaan we een andere activiteit ondernemen, zoals mountainbiken, kajakken etc! En zonder wind kan ik je wel al in een dag meenemen in de theorie en oefenen op het strand met alle kite gear. Denk aan uitleg op het strand van materiaal, type kites, type boards, spot keuze, windrichting en windkracht, stroming en golven, rescue en veiligheid, oplaten en landen, spot keuze, weer app's, kitesurf app's, kitesurf merken, shops etc etc.

Wat zijn de kosten

Zie de tarieven tabel op de pagina's: kitesurf (reis) lessen & kitesurf roadtrip reizen. 

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit

Je wordt wakker in je daktent met prachtig uitzicht, idealiter aan de kitesurf spot of ergens in de buurt op een mooie plek in de natuur. 

We doen gezamenlijk ontbijten en dan afhankelijk van de wind gaan we eerst het water op, reizen we wat verder of besteden we tijd aan theorie (in geval je een cursus doet).

Na het reizen en/of kitesurfen koken we gezonde maaltijden en daarna is het maar net wat we willen. De ene dag gewoon lekker vroeg naar bed omdat we moe zij en de andere dag hebben we wellicht zin in wat board games. Zelf vind ik ook een potje poker erg leuk en heb ik de ervaring dat er op/rond kitesurf spots vaak veel 'vanlifers' te vinden zijn voor gezelligheid, kampvuurtjes ontstaan spontaan.

En dan, sleep, eat, kite en repeat :)

Welke faciliteiten zijn aan boord?

We zijn geheel zelfvoorzienend, dus hebben alles aan boord: (buiten)douche, drinkwater, koelkast, verwarming, ruime zithoek, je eigen daktent etc etc. Uiteraard is het wel back2basics en gaan we zuinig om met onze resources zoals water en Electra. Dit geeft juist een ultieme vanlife ervaring, even weg van alle luxe en comfort van thuis, waardoor je ook leert dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is om gelukkig te zijn. En daarvoor in ruil krijgen we de ultieme vrijheid te gaan en staan waar wel willen! Wil je toch meer luxe of privacy dan kunnen we natuurlijk in overleg een camping boeken. 


Boek jouw kitesurfles hier


Reis je liever een andere periode mee of nieuwsgierig naar een van onze andere bestemmingen? Check hier alle aankomende reizen!

Nieuwsgierig naar wie ik ben? Check het hier.