Leer kitesurfen in Nederland

Wil jij een privécursus kitesurfen in Nederland? Een meerdaagse kitesurf cursus inclusief overnachting, alleen of met jouw buddy?
Wij rijden samen naar de beste spots in Nederland om te leren kitesurfen en volgen de wind.
Omdat we een mobiele kitesurfschool zijn kunnen we altijd naar de beste omstandigheden rijden.
En omdat je een paar dagen aan boort verblijft is er alle tijd voor jou en kun je al jouw vragen stellen.
Zo maak ik je helemaal thuis in het kitesurfen.
ik geef professioneel kitesurfles en ben IKO gecertificeerd kitesurfinstructeur.
Omdat we het combineren met een vanlife avontuur zijn we niet alleen mobiel en flexibel in de locaties waar we naar toe gaan rijden, maar ervaar je ook een unieke kitesurf vakantie in Nederland. Welkom aan boord!

Wil je meer weten over mij? Stuur mij een berichtje of lees een korte introductie hier.
Wil je meer weten over onze mobiele kitesurfschool, het off-grid basiskamp op wielen? Hier een kleine intro!

Wil je graag mee op reis naar het buitenland of in het buitenland kitesurfles krijgen van mij? Ga mee op reis!

De voordelen van kitesurfles bij de kitesurfbus

 1. De beste wind:          We zijn locatie onafhankelijk waardoor we de beste wind opzoeken voor jou les.
 2. De beste spot:           Afhankelijk van jouw niveau rijden we naar de meest geschikte spot.
 3. Privéles:                       Alle tijd voor jou alleen of neem een buddy mee!
 4. Complete cursus:     Omdat je een aantal dagen (of langer) aan boord verblijft hebben we naast de praktijk alle tijd voor de theorie, materiaal etc!
 5. Unieke ervaring:          Je ervaart de ultieme vrijheid van vanlife en kitesurfen en slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het dak!
 6. All-in:                               All-in kitesurf vakantie, inclusief overnachting en alle maaltijden aan boord!
 7. Bb talking:                     Tijdens de praktijk les krijg je speciale oortjes in waardoor we ook op afstand op het water met elkaar kunnen communiceren!
 8. Les met boot:               We hebben een rubberboot met motor mee, hierdoor kunnen we ook met aflandige wind les geven en met je meevaren
 9. IKO-instructeur:        Ik ben gecertificeerd IKO-instructeur en een zeer ervaren kitesurfer met veel reis en kitesurf ervaring
 10. Mobiele:                         Omdat we off-grid en zelfvoorzienend zijn en alle faciliteiten aan boord hebben kunnen we een unieke ervaring aanbieden met overnachten bij de kitespot en zijn we heel flexibel; ieder moment kunnen we beslissen waar we heen gaan om zo de beste kitesurf condities te vinden. De beste mobiele kiteschool!

Boek jouw kitesurf cursus en reis

Beginnerscursus

Een meerdaagse beginnerscursus is perfect voor wie nog nooit heeft gekitesurft. We leren je de basisprincipes en zorgen ervoor dat je snel zelfstandig kunt oefenen.

Gevorderde lessen

Voor degenen die al ervaring hebben, bieden wij gevorderde lessen aan om je techniek te verbeteren en nieuwe trucs te leren of te leren hydrofoilen!

Kitesurf reizen

Wil je meereizen langs de gaafste spots van Europa? Downwinders maken, een gaaf avontuur beleven en ultieme vrijheid ervaren van vanlife, wildkamperen en kiten? Kom aan boord voor een unieke kitesurf vakantie!


Prijslijst kitesurf cursus reis Inbegrepen Prijs 1 persoon p/dag Prijs 2e persoon p/dag (halve prijs)
Kitesurf prive cursus, reis mee! Per dag, inclusief: overnachting aan boord, kitesurflessen; praktijk & theorie lessen,  materiaal* en tot 100km per dag. €      275  €              137
Losse prive kitesurfles  3 uur prive kitesurf les. (zonder overnachting aan boord, zonder mee te reizen) inclusief materiaal* €           199  €                 99
       
Optioneel      
3 maaltijden p/dag + fruit + snacks + koffie + thee Ontbijt, lunch en dinner, fruit, koffie en thee. We koken heel gezond, inclusief vis of vlees (vegetarisch op verzoek) €          25  €                 25
Gopro video's van jouw lessen Gopro video's van jouw lessen! Leuk voor later en  om thuis te laten zien! Prijs is totaal voor jou cursus €            25  €                 15
*Wetsuite Prijs is totaal voor jou cursus. Ik stimuleer je om vooraf eigen wetsuite te kopen (ik kan je helpen), je gaat het toch leuk vinden en door willen gaan! :) Al het andere materiaal (kites/board/helm is inbegrepen) €            25  €                 25
Campingkosten We proberen te overnachten aan of dicht bij de spot op een mooie gratis off-grid plek in de natuur waar het getolereerd wordt. We gaan alleen op een betaalde camping staan als het niet anders kan of als je graag meer luxe faciliteiten van een camping wilt. n.o.t.k
Extra kilometers/extra tolwegen Reis je mee, dan is 100km per dag (met evt bijbehorende tolwegen) inbegrepen. Besluiten we in overleg verder te reizen (bijvoorbeeld omdat je graag een specifieke spot wilt bezoeken of omdat de wind verderop beter is) dan delen we de extra kosten en stemmen we dit vooraf af. n.o.t.k.
       
Tip! Boek minimaal 4 dagen zodat je echt een goede start kan maken met jouw kitesurf cariere! Obv 4 dagen is 400 kilometer inbegrepen! Verblijf je langer dan 4 dagen dan kunnen we een speciaal aanbod maken!

De beste locaties in Nederland om te leren kitesurfen

Wij rijden samen met jou naar de beste spots in Nederland om te leren kitesurfen. En staat er geen wind in Nederland, dan rijden we gewoon een stukje verder zodat jouw kiteles altijd kan doorgaan! Omdat we zo mobiel zijn en proberen bij de spot te overnachten zijn we in staat op de beste tijden les te geven wanneer het nog lekker rustig is. 

Complete lijst van kitesurf spots in Nederland om te leren kitesurfen

Dit zijn de spots om te leren kitesurfen in Nederland.

 • Kitesurfles op het Amstelmeer
 • Kitesurfles Camperduin
 • Kitesurfles Wijk aan Zee
 • Kitesurfles Ijmuiden
 • Kitesurfles Ijmuiderslag
 • Kitesurfles op de Zandmotor (we ontwijken de drukke momenten!)
 • Kitesurfles op Langevelderslag (heerlijk rustig, vlakbij Zandvoort)
 • Kitesurfles Katwijk
 • Kitesurfles op kust van Noord-Holland (we zoeken de rustige stranden op)
 • Kitesurfles op Medemblik (we zoeken de rustige momenten op!)
 • Kitesurfles op Schellinkhout (alleen wanneer het rustig is ander gaan we ergens anders heen!)
 • Kitesurfles Zandvoort 
 • Kitesurfles Noordwijk aan Zee
 • Kitesurfles in Zeeland
 • Kitesurfles Oostvoorne
 • Kitesurfles Ouddorp
 • Kitesurfles Brouwersdam
 • Kitesurfles Vrouwenpolder
 • Kitesurfles Workum

Je kan een complete cursus inclusief overnachting doen of en losse les boeken. 


FAQ

Wat moet ik meenemen naar de kitesurfles?

Voor de kitesurfles dien je zwemkleding (voor onder het wetsuite), een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor de rest van de benodigde materialen. Als je nog geen wetsuite hebt, kun je er een van mij lenen. Maar een ding weet ik zeker: Je gaat kitesurfen heel leuk vinden dus je kan net zo goed je eigen wetsuite alvast kopen! Ik geef je graag tips over goede wetsuites, merken en kiteshops.

Ik kan al kitesurfen

Super, dan gaan we de beste spots opzoeken om te kiten!

Is kitesurfen makkelijk om te leren?

Kitesurfen vereist wat oefening, maar met de juiste instructie en begeleiding kan iedereen het leren! Echt waar! Onze beginnerslessen zijn speciaal ontworpen voor een vlotte start. En kitesurfen is heel dynamisch. Je kan het zo makkelijk of gek maken als je zelf wilt. De een wil graag leren hoog springen tijdens harde wind, de ander vindt lekker cruisen met een zacht windje en zonnetje genoeg. Kitesurfen kent veel disciplines en samen kunnen we kijken wat jou het meeste aantrekt. Vergelijk het met fietsen: de een doet graag MTB, de ander wielrennen en iemand anders houdt het bij een stadsfiets. Zo is het bij kitesurfen ook. Ik leg je er graag tijdens de reis alles over uit, zodat je ook het juiste materiaal koopt voor een goede start!

Hoe lang duurt een kitesurfles?

Een kitesurfles duurt ongeveer 3 uur. Als je met mij meereist zijn we eigenlijk gewoon heel de dag lekker bezig op of rond het water :)

Praktische info

Je slaapt in je eigen daktent op het 3 meter hoge dag van de bus! Hier heb je een prachtig uitzicht. Het is alsof je je eigen kamertje hebt. 
Afhankelijk van de lessen of reis die je boekt haal ik je ergens op. Stel je boekt een les in Nederland dan is het logisch dat we gewoon op de spot afspreken of dat ik jou er naar toe onderweg ophaal.

Reis je met mij mee in het buitenland, dan haal ik je op bij het dichtstbijzijnde vliegveld of bus/trein station. Dit stemmen we gewoon onderling af. Het mooie van vanlife is dat we heel flexibel zijn!

Je accomodatie

Je slaapt in je eigen tweepersoons daktent boven op het 3 meter hoge dak van de camper. Hier heb je een prachtig uitzicht. En hierdoor heb je ook het gevoel dat je jouw eigen kamertje hebt, zodat je ook gewoon "me-time" en privacy hebt. We klappen de tent in een minuut open en dicht, dus ook als je overdag een siësta wilt doen of gewoon even tijd voor jezelf kan hebben, kun je genieten van jouw daktent. En ja, hij is sterk, sterker dan een normale tent dus hij kan tegen wat wind. Neem je powerbank mee en je hebt ook goede LED-verlichting in de tent. 

Verder hebben we alles aan boord. Een droog toilet (afgesloten ruimte) en kleine douchecel met (warme) douche (uiteraard gaan we zuinig om met het water aan boord) en de douche kunnen we ook buiten gebruiken. 

Een ruime keuken, goede koelkast, heel ruime banken (5 zitplaatsen), twee tafels etc etc. En uiteraard een ruime garage voor als onze kitesurfspullen e.d.


Hoeveel mensen?

Je komt alleen of samen met je buddy en reist met mij mee naar de beste spots!

Wel/niet inbegrepen

Je kan het beste even op de pagina's van de lessen en de kitesurf reizen kijken, in de tabel daar met de tarieven zie je precies wat wel of niet inbegrepen is. Ik ben heel flexibel en pas de reis ook graag aan op jouw wensen. Je kan mij dus altijd gewoon een berichtje sturen voor meer info. 

Hoe kom je er?

Reis je mee in Nederland of de omgeving van Nederland dan is het logisch dat je vanaf een bepaald punt bij mij instapt. Dat spreken we gewoon vooraf af. 

In het buitenland zal ik je ophalen van dichtstbijzijnde vliegveld, trein of bus station. Dat kunnen we bij je boeking even afstemmen. 

Annuleringen

Ik deel mijn passie van vanlife en kitesurfen graag met iedereen die de ultieme vrijheid van vanlife en de leukste sport die er bestaat wil ervaren. Tegelijkertijd moet ik mijzelf ook financieel onderhouden. Vandaar dat ik bij boekingen vraag om een aanbetaling van 50%. Mocht je jouw reis willen annuleren en ik nog iemand anders kunnen vinden krijg je die 50% terug. Als ik niet meer iemand anders kan vinden dan hoop ik dat je begrijpt dat ik de 50% houd, omdat ik op die manier dit concept wel in leven kan houden voor jou volgende reis!

Wat als we auto pech krijgen oid

Spontane dingen zijn het leukste in het leven en vanlife faciliteert dit bij uitstek! We kunnen alles altijd willen plannen en zeker stellen maar er kan altijd iets gebeuren zoals autopech. Ik vertrouw erop dat we dan gewoon in goed overleg tot een oplossing kunnen komen. Kunnen we binnen een dag weer verder dan blijft de reis onveranderd, heb je les dan halen we die in! Kunnen we binnen een dag niet verder en kan ik geen vervangend vervoer regelen dan mag je het resterende gedeelte van de reis gewoon overdoen wanneer het jou schikt. 

Wat als echt nergens wind te vinden is

Meestal kunnen we wel wind vinden, dat is het unieke van ons concept. We rijden namelijk gewoon naar de wind toe! En de reizen zijn zo gepland dat we per seizoen rekening houden met de windzekerheid per regio..

Stel dat we verder moeten rijden om wind te vinden:
Dan overleggen we dat met jou op voorhand. Bij de reis is 100km p/dag inbegrepen (reis je 4 dagen mee is dus 400km inbegrepen!). 

Willen we verder rijden, omdat je bijvoorbeeld graag specifieke spot wilt bezoeken of omdat er net iets verder wel wind te vinden is, dan kan dat en kost het 49 cent per km. Mocht je dat niet zien zitten dan gaan we een andere activiteit ondernemen, zoals mountainbiken, kajakken etc! En zonder wind kan ik je wel al in een dag meenemen in de theorie en oefenen op het strand met alle kite gear. Denk aan uitleg op het strand van materiaal, type kites, type boards, spot keuze, windrichting en windkracht, stroming en golven, rescue en veiligheid, oplaten en landen, spot keuze, weer app's, kitesurf app's, kitesurf merken, shops etc etc.

Wat zijn de kosten

Zie de tarieven tabel op de pagina's: kitesurf (reis) lessen & kitesurf roadtrip reizen. 

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit

Je wordt wakker in je daktent met prachtig uitzicht, idealiter aan de kitesurf spot of ergens in de buurt op een mooie plek in de natuur. 

We doen gezamenlijk ontbijten en dan afhankelijk van de wind gaan we eerst het water op, reizen we wat verder of besteden we tijd aan theorie (in geval je een cursus doet).

Na het reizen en/of kitesurfen koken we gezamenlijk wat en daarna kunnen we afhankelijk van wat we willen deze ene dag gewoon lekker vroeg naar bed en de andere dag hebben we wellicht zin in wat board games. Zelf vind ik ook een potje poker erg leuk en heb ik de ervaring dat er op/rond kitesurf spots vaak veel 'vanlifers' te vinden zijn voor gezelligheid, kampvuurtjes ontstaan spontaan.

En dan, sleep, eat, kite en repeat :)

Welke faciliteiten zijn aan boord?

We zijn geheel zelfvoorzienend, dus hebben alles aan boord: (buiten)douche, drinkwater, koelkast, verwarming, ruime zithoek, je eigen daktent etc etc. Uiteraard is het wel back2basics en gaan we zuinig om met onze resources zoals water en Electra. Dit geeft juist een ultieme vanlife ervaring, even weg van alle luxe en comfort van thuis, waardoor je ook leert dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is om gelukkig te zijn. En daarvoor in ruil krijgen we de ultieme vrijheid te gaan en staan waar wel willen! Wil je toch meer luxe of privacy dan kunnen we natuurlijk in overleg een camping boeken. Neem contact met mij op

Voor vragen of boekingen stuur mij een berichtje! Tot snel!

Locatie (onafhanelijk)

dekitesurfbus
thenewrich.nl Amsterdam, Noord Holland, Nederland


Over mij

Ik had een succesvolle carrière opgebouwd van 15 jaar in het bedrijfsleven. Ik had een heel goed salaris, mooi huis, auto van de zaak, maar het gelukkigst was ik buiten, op het water.  Nu reis ik met mijn zelfgebouwde off-grid camper rond en deel ik mijn passie voor kitesurfen en vanlife met iedereen die ook op zoek is naar de ultieme vrijheid.

Ik ben gecertificeerd IKO kitesurf instructeur en een zeer ervaren kitesurfer en heb de meest heftige stormen doorstaan. 

Ook ben ik opgeleid tot coach en bied ik coachingsreizen aan via: thenewrich.nl & smartphonedetox.nl

Ps. deel dit vooral met die persoon waarvan jij denk dat hij of zij wel toe is aan verandering!